Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

26.5.2016

V Portorožu bo brnelo!

S ponosom napovedujemo, da bo Portorož od  16. do 19. junija gostil 25. evropsko srečanje Harley Owners Group® (H.O.G) Rally. Vstopnine ni, dogodek pa bo odprt za vse motocikliste. 

Evropsko srečanje H.O.G Rally predstavlja vrhunec dogodkov na Harley-Davidsonovem koledarju, organizatorji pa pričakujejo več tisoč prijateljev, navdušencev in voznikov motociklov Harley-Davidson. Odmeven dogodek bo prava poslastica za vse obiskovalce, saj bo nekakšna eklektična mešanica raznih motociklističnih razstav, žive glasbe, didžejev in zabave. V vasi H.O.G. Village bo na ogled razstava najnovejših modelov Harley-Davidson, obiskovalci si bodo lahko ogledali demonstracijske vožnje, kupili spominke Harley-Davidson, uživali v odlični hrani in pijači ter obiskali legendarno razstavo predelanih motociklov Custom Bike Show, ki bo na ogled v Piranu. Poleg tega se bodo lahko preizkusili v vožnji vozil Jeep, kupili uradne spominke Jeep Merchandise in uživali v gostoljubnosti znamke Jeep. V večernih urah bodo gosti uživali v amaterskem boksarskem dvoboju v organizaciji Boks Kluba Portorož.

Revijalna parada po slovenski Istri

Lepote slovenske Istre si bodo motoristi ogledali v soboto, 18. junija 2016, ko se bo 3.000 motociklov Harley-Davidson ob 11. uri iz Lucije odpeljalo proti Sečovljam, mimo Dragonje po Šmarski cesti v Koper, mimo Žusterne ob morju proti Izoli in nazaj v Portorož. Obiskovalci si bodo parado lahko ogledali tudi v Kopru in Izoli, kjer bodo domačini motoristom izrekli dobrodošlico. Vabimo vas, da si ogledate spektakularno parado.

V času razvrstitve za parado, v soboto, 18. junija 2016, od 9.30 do 11. ure bo Cesta solinarjev od krožišča pri pošti na cesti Obala do Centra za starejše občane delno zaprta. Avtobusi bodo v smeri iz Portoroža v tem času do glavne avtobusne postaje dostopali okoli TPC tako da vozni redi ostajajo nespremenjeni.  

Brezplačno parkiranje in organizirani avtobusni prevozi

V času dogodka bo parkiranje za osebna vozila v Portorožu omejeno. Da bi ogled dogodka omogočili čim večjemu številu obiskovalcev, bo Občina Piran uredila brezplačno parkiranje v Sečovljah in avtobusne prevoze do Portoroža. Obiskovalce pozivamo, da vozila parkirajo v Sečovljah na štirih parkiriščih (zemljevid v priponki) in se nato do Portoroža odpeljejo z avtobusom, ki bo vozil iz avtobusne postaje v Sečovljah, in sicer od 9. (odhod iz Sečovelj) do 3. ure zjutraj (odhod z glavne avtobusne postaje v Portorožu). Parkiranje bo mogoče tudi v Strunjanu od koder do Portoroža vozi avtobus redne linije.

Da boste na tekočem, si najnovejše objave lahko ogledate na http://events.harley-davidson.com/european-h-o-g-rally, program, zemljevid in vse ostale informacije v slovenskem jeziku najdete na spletni strani Občine Piran www.piran.si, večjezične zgibanke o dogodku pa bodo dostopne tudi na info točki prireditve na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu.

Turistično Informacijski pisarni v Portorožu in Piranu bosta v času trajanja prireditve poslovali od 9:00 do 22:00 ure.

Več informacij >>

Zapora cest in enosmerni promet

Parkirna mesta v Sečovljah

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba