Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

Kristalna dvorana in Park pred Hotelom kempinski Palace Portorož, 19.12.2016

V Portorož na 5. Festival penin

26. december bo v znamenju mehurčkov. Poleg vrhunskih slovenskih, italijanskih,  avstrijskih in francoskih penin ter šampanjcev bo za odlično vzdušje poskrbela vokalna zasedba Perpetuum Jazzile.

Ob decembrskih praznovanjih ne sme manjkati dobra penina in v Portorožu so poskrbeli, da si lahko še tik pred silvestrovim izberete svojo najljubšo. V ponedeljek, 26. decembra, bo v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož potekal 5. Festival penin.

Okusiti bo mogoče najboljše penine iz kleti Movia, P&F Jeruzalem Ormož, Istenič, Vinakoper, Radgonske Gorice, Klet  Goriška Brda, Vina Štoka, Vinarstvo Rebula, Vipava 1894, Vina Sanabor, Vinakras, Vina Gjerkeš, Vinarstvo Bužinel ter francoske šampanjce in cremante vinoteke Belmont. Ponudbo bodo popestrile tudi penine iz italijanskih kleti Tenuta Roletto in Astoria, letos prvič pa bo na festivalu sodeloval tudi eden najodličnejših proizvajalcev avstrijskih penin oz. sekta Sektkellerei Szigeti. Festival bo potekal med 15.30 in 22.00 uro. Za dodatno ponudbo pa bodo ponovno poskrbeli barmani Seaside Bar Solutions iz Portoroža, ki bodo na dogodku pripravljali koktejl Ščepec Mediterana. Glavni sestavini bosta penina in ščepec solnega cveta iz Piranskih solin.

Svečani program na terasi pred hotelom se bo pričel ob 17. uri s koncertom vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile, ki bodo v Portorožu premierno predstavili tudi novo a cappella različico skladbe Let it snow, slovenski vitezi vina pa bodo skupaj z županom Občine Piran Petrom Bossmanom in vinsko kraljico slovenske Istre Niko Breznikar razglasili zmagovalno penino Portorož 2016. Peničarji se bodo z 32 vzorci penin potegovali, da se pridružijo častitljivi družbi zmagovalcev prejšnjih let - Mihi Isteniču (2012 in 2013), Miranu Sirku iz kleti Bjana (2014) in Vinarstvu Rebula(2015).

Program v parku bo brezplačen. Vstopnina v Kristalno dvorano na Festival penin pa bo znašala 10 evrov, za kar bo vsak obiskovalec prejel pet degustacijskih kuponov in kristalen kozarec za penino Italesse Richard Juhlin Optimum. Gre za odličen izdelek, ki je nastal v sodelovanju priznanega italijanskega proizvajalca steklenih izdelkov Italesse, številke ena v poznavanju šampanjcev na svetu Richarda Juhlina in enega najbolj cenjenih oblikovalskih podjetij Claesson Koivisto Rune iz Stockholma. Oblika kozarca RJ Optimum je na prvi pogled videti enostavna, a je zasnovana tako, da se lahko arome in iskrenje penine (drobne verižice mehurčkov, t. i. perlage) izoblikujejo do popolnosti.

Živahen december v Portorožu in Piranu

December v Portorožu in Piranu letos ponuja lepo bero dogodkov za vse okuse. V parku hotela Kempinski Palace Portorož poteka božični sejem Vse sladkosti življenja z bogato ponudbo izdelkov domače in umetnostne obrti. Poleg nakupa izvirnih darilc pa se v parku prav vsak dan tudi kaj dogaja. Od 23. decembra dalje bodo nastopili baritonist Neven Stipanov, Vagabunda, žonglerska skupina Čupakabra, godalni kvartet Laurylin in Šavrinski godci. Otroci pa si bodo lahko ogledali predstavi "Pika Nogavička, Klovn Jaka in Dedek Mraz" ter "Mali BU".

Novo leto bodo v Piranu pričakali ob slikoviti kulisi Tartinijevega trga in zaplesali ob glasbi odlične Nuše Derenda. V Portorožu pa bo živahno tudi še naslednji dan, 1. januarja 2017, ko se bodo najpogumnejši osvežili z Novoletnim skokom v morje. Sledil bo glasbeni program in ognjemet ob 18. uri. 

Več dogodkov >>
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba