Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

25.9.2016

Grb odličnosti v turizmu 2016

V nedeljo, 25. septembra, smo v občini Piran obeležili Svetovni dan turizma. Ob tej priložnosti je župan Občine Piran Peter Bossman podelil Grb odličnosti v turizmu 2016, ki ga je prejel Ivan Silič. 

Ivan Silič je bil med letoma 1998 in 2009 direktor Turističnega združenja Portorož, ki skrbi za promocijo in predstavlja vse ponudnike turističnih storitev destinacije Portorož & Piran.

S turizmom se je srečal pred več kot pol stoletja v gostinski šoli Izola. Zaključil je šolanje na turistični šoli v Rimu (Scuola di scienze turistiche Roma), diplomiral na Visoki šoli za turizem Turistica ter se redno udeleževal izobraževanj doma in v tujini. Poklicno kariero je pričel kot vodja hotelov Belvedere in Marina v Izoli. Nekaj zimskih sezon je delal v termalnem hotelu v švicarskem smučarskem središču Scuol, pot pa ga je nato vodila na avstrijsko Koroško, kjer je več kot pet let vodil Južnokoroško turistično družbo in hotel Obir v Železni Kapli. V letih od 1982 do 1990 je bil direktor hotelov Bernardin v Portorožu. Pridobljena znanja je v praksi nadgrajeval s številnimi stiki profesionalne javnosti tako doma kot v tujini. Bil je velik poznavalec turistične ponudbe Istre in Slovenije kot turistične destinacije, tako za goste kot tudi za medijsko javnost in tour operaterje. Redno je sodeloval s Slovensko turistično organizacijo in njenimi predstavništvi v tujini. Vedno se je trudil predstavljati tudi turistično ponudbo v zaledju piranske občine. Delo in trud domačinov spoštuje še danes, ko je tudi sam že nekaj let oljkar.
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba