Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

3.5.2016

Številni obiskovalci za prvomajski oddih izbrali Portorož in Piran

V času prvomajskih praznikov so turisti ustvarili za 10 % več hotelskih nočitev v primerjavi z lani. Od januarja do konca aprila petodstotna rast nočitev.

Prvomajski prazniki so v slovensko Istro pripeljali številne obiskovalce. Od 27. aprila do 1. maja so v hotelih občine Piran zabeležili 21.000 nočitev, kar je za 10 % več kot lani. Domači gosti so ustvarili za četrtino več nočitev in se tako številčno izenačili s tujci. Poleg Slovencev je bilo opaziti tudi veliko Avstrijcev in Italijanov. Hoteli so bili v povprečju do 85-odstotno zasedeni, veliko pa je bilo tudi dnevnih obiskovalcev.

V štirih mesecih leta 2016 so v hotelih občine Piran zabeležili 245.400 nočitev, za  5 % več v primerjavi z lani.

Portorož & Piran v Moskvi

Turistično združenje Portorož je 18. aprila predstavilo destinacijo na dogodku, ki ga je za ruske agente v Moskvi organizirala Slovenska turistična organizacija. Dogodka, ki je potekal v prestižnem hotelu Ritz Carlton v bližini Rdečega trga, so se udeležili tudi poslovni partnerji iz Moskve, ki sodelujejo s slovenskim turističnim gospodarstvom. Ruski trg spada med najpomembnejše ciljne trge izven Evropske unije in za slovensko turistično gospodarstvo predstavlja trg z nadpovprečno kupno močjo in najdaljšo dobo bivanja na destinaciji.

Prireditve

V maju se bo v Portorožu in Piranu veliko dogajalo. Naj naštejemo le nekaj izmed številnih prireditev: mednarodni navtični sejem Internautica v Marini Portorož (4.-8. maj), Praznik olja in bledeža v Padni (14.-15. maj), Praznik artičok v Strunjanu (21.-22. maj) in Dan vrtnic in zdravih okusov v Portorožu (29. maja)

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba