Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

4.12.2015

S prižigom prazničnih luči je v Portorožu zadišalo po kuhanem vinu in praznikih

V Portorožu in Piranu se je danes pričel niz decembrskih prireditev. Odprtje božično-novoletne tržnice in obisk Miklavža sta pritegnila številne obiskovalce. Tržnica bo odprta ob petkih, sobotah in nedeljah do 3. januarja 2016.

Danes so v Portorož in Piranu prižgali praznično osvetlitev, v parku hotela Kempinski Palace Portorož pa se je pričela božično-novoletna tržnica Vse sladkosti življenja.

Na prireditvi, ki jo je povezoval Iztok Gustinčič, sta občinstvo, ki je napolnilo park, pozdravili v. d. direktorice Turističnega združenja Portorož Patricija Gržinič in podžupanja Občine Piran Meira Hot. S pomočjo najmlajših sta slavnostno prižgali praznično osvetlitev, ki je decembrsko vzdušje ponesla po vsej občini. Ob tej priložnosti so nazdravili z Naj penino Portoroža 2014, penino Bjana Cuvée Prestige, ki jo je izdelal Miran Sirk iz Goriških brd. Obiskovalce pa je pozdravila tudi predsednica društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič in jih še posebej lepo povabila na Festival penin, ki se bo zgodil 27. decembra. Dogodek so z glasbenim nastopom popestrili pevski zbor Portorož in Neven Stipanov, otroke pa je razveselil prihod Miklavža.

Patricija Gržinič je ob tej priložnosti povedala: "Veseli me, da se že četrto leto zapored decembra srečujemo tu v parku hotela Kempinski Palace Portorož, ki s svojo častitljivo zgodovino predstavlja spomenik razcvetu portoroškega turizma. Ta mesec pa ga bomo spremenili tudi v naš prostor za druženje." Turistična destinacija Portorož & Piran v zimskem času ne počiva in z milimi sredozemskimi temperaturami, odlično ponudbo centrov dobrega počutja in zanimivimi prireditvami privablja številne obiskovalce.

Božično-novoletna tržnica bo odprta ob petkih, sobotah in nedeljah (vključno s četrtkom, 31. 12.) vse do 3. januarja 2016.

Vljudno vabljeni!

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba