Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

29.6.2015

Poletna promocija Portoroža in Pirana v polnem zamahu

Od četrtka do nedelje so v hotelih občine Piran zabeležili 21.418 nočitev, kar je 13 % več kot lani. Hoteli so bili polno zasedeni, Portorož in Piran pa je preplavilo tudi veliko dnevnih obiskovalcev.

Ves mesec junij do danes je prinesel 108.300 hotelskih nočitev, kar je za 2 % manj kot lani, vseeno pa 2 % več kot leta 2013.

V letošnjem letu je bilo do zdaj ustvarjenih 437.700 hotelskih nočitev, kar je 2 % več kot v enakem obdobju lani. Prevladujejo tuji gostje (65 %), predvsem Avstrijci in Italijani, ki se ponovno vračajo v večjem številu.

Poletje se je tako dodobra začelo, temperature zraka in morja rastejo, pričenjajo pa se tudi tradicionalne poletne prireditve kot npr. MIFF - Mednarodni mediteranski folklorni festival (Piran, 1.-5. julij), Kino pod zvezdami (Piran, ob sredah v juliju in avgustu), otroški festival Zrno soli (Piran, 3.-25. julij), 35. festival Melodije morja in sonca (Portorož, 4. julij) in Praznik vina in česna (Nova vas nad Dragonjo, 11.-12. julij).

Spletna oglaševalska akcija v Italiji

Tudi letos je Turistično združenje Portorož na italijanskem trgu pripravilo spletno oglaševalsko akcijo destinacije Portorož & Piran. Kampanja od petka dalje poteka preko Google Search, Google Display ter na Facebooku in Instagramu, trajala pa bo vse do 15. avgusta.

Promocijsko akcijo poleg Turističnega združenja Portorož sofinancira tudi turistično gospodarstvo občine Piran, v največji meri družbi Hoteli Bernardin in Istrabenz turizem.

Pristajalne strani spletne kampanje si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

 Poleg poletne spletne kampanje Turistično združenje Portorož izvaja tudi celoletno kampanjo na Facebooku v Italiji, Sloveniji in Avstriji.

 Turistični združenji Portorož in Izola združujeta moči

Spomladi je na portalu www.portoroz.sizaživel prvi spletni rezervacijski sistem v Sloveniji, ki je povezal ponudnike namestitev na vsej destinaciji. Maja so se že začele prve rezervacije, v kratkem pa bodo med nastanitve dodani tudi ponudniki iz Izole. Turistični združenji Portorož in Izola sta se namreč odločili, da bosta združili svoje moči. Rezervacijski sistem bo tako kmalu implementiran tudi na portal www.izola.eu.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba