Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

29.4.2014

Datum prvega čarterskega poleta med Portorožem in Italijo prestavljen

Turistično združenje Portorož je bilo danes iz Italije obveščeno, da prvi čarterski polet Portorož-Salerno-Rim-Catania 1. maja še ne bo izveden. Italijanska agencija CTM Travelair iz Neaplja je sporočila, da ima italijanska Agencija za civilno letalstvo (ENAC) dodatne zahteve do letalskega prevoznika Minoan Air in letališča Salerno v zvezi z operativnimi postopki za izvedbo letov. Pogodba med tujimi partnerji mora biti zato v tem segmentu revidirana, kar bo urejeno v najkrajšem možnem času.

 

Jadran Furlanič, direktor Turističnega združenja Portorož: "Ne vidim razloga, da projekt z manjšim zamikom ne bi bil realiziran. Čakamo le, da tuji partnerji med seboj uredijo vse zakonske obveznosti in nam sporočijo nov datum pričetka letov."

 

Robert Krajnc: "Letališče Portorož je izpolnilo vse svoje obveznosti in zahteve iz inšpekcijskih nadzorov na področju letališke varnosti. Smo torej popolnoma pripravljeni in le čakamo uradno obvestilo o pričetku letov s strani turističnega operaterja CTM in letalskega prevoznika."

 

"Naš glavni interes je, da se projekt, v katerega sta CTM in Turistično združenje Portorož vložila več let svojega dela, čim prej realizira," so dodali predstavniki agencije CTM Travelair. 
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba