Sporočila za javnost - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Sporočila za javnost

Portorož, 27.8.2013

Portorož in Piran imata v Italiji veliko novih oboževalcev

Gospodarska kriza je še posebej prizadela italijanski trg, kljub temu pa so Italijani po številu ustvarjenih nočitev v piranski občini še vedno na drugem mestu, takoj za Slovenci. V juliju in začetku avgusta je Turistično združenje Portorož uspešno izvedlo promocijsko spletno akcijo za italijanske goste.

Spletna akcija, usmerjena na predstavitev ključnih prednosti, ki jih lahko turistična destinacija Portorož&Piran ponudi svojim gostom, je doživela dober odziv. Število oboževalcev Facebook strani Turističnega združenja Portorož se je v tem obdobju podvojilo, Facebook stran je namreč pridobila nekaj več kot 7.000 novih oboževalcev, ki prihajajo predvsem iz Italije. Spletna stran v italijanskem jeziku pa je samo v mesecu juliju dosegla skoraj 115.000 obiskov, kar je štirikrat več kot v enakem obdobju lani. Skupno je bilo na spletni strani zabeleženih nekaj več kot 200.000 obiskov, na YouTube strani pa je bilo ustvarjenih 270.066 ogledov italijanske različice videa »Fai un salto a Portorose« (Skoči v Portorož).

Tržniki v turističnih podjetjih piranske občine se zelo dejavno odzivajo na razmere v sosednji državi. Posebna akcija, ki je potekala prek spletne in Facebook strani Turističnega združenja Portorož ter Googlovega iskalnega omrežja, je bila tako opora in prispevek k številnim aktivnostim piranskih turističnih delavcev, namenjenim gostom iz Italije.

Po podatkih dveh največjih hotelskih družb v obalno-kraški regiji so italijanski gostje v juliju ustvarili od 2 do 10 % več nočitev v primerjavi z lanskim julijem. Dokončni avgustovski podatki o nočitvah bodo znani naslednji teden, hotelirji pa pričakujejo, da bo obisk podoben lanskemu.

PR kontakt: Lea Šuligoj
T: (0)5 674 82 62
F: (0)5 674 82 61
E: lea@portoroz.si

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba