Portorož - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Portorož

Uživajte v Portorožu

Portorož ponuja vse – karkoli že si zaželite! Najobsežnejšo ponudbo wellnessa v Evropi, peščene plaže, marino, čar starega kopališča in trendovske klube tik ob morju.

Prefinjene restavracije in domačne gostilnice, kjer ves dan gori ogenj v kaminu. In ljudi, ki čakajo, da poskrbijo za vaš nepozabni dopust …

Več morja vse leto

Ko drugje v Evropi cele tedne vladajo zimske razmere z meglo, snegom in temperaturami pod ničlo, lahko v naših termah in centrih dobrega počutja plavate v topli morski vodi ter uživate v razgledu na globoko modro morje, bleščeče nebo in zasnežene Alpe v daljavi. Stres se zdi milje stran … Odplavilo ga je … saj ste na morju.

Poleti je tukajšnja voda ena najčistejših in najbolj zdravih v vsem Sredozemlju – kalnega pogleda in alg ne poznamo!

Portorož ima vse!

Družine, pari, samski. Športni navdušenci in zasvojeni z wellnessom. Kolesarji in jadralci. Ljubitelji pic ali sardin v limoni. Jogisti in kraljice diskotek. V Portorožu boste našli tisto, kar iščete!

Kroglica se vrti

Že vse od leta 1913 se ljudje v Portorož podajajo na lov za srečo. Poskusite jo tudi vi ujeti v eni od treh igralnic.

Arhitektura

Številne vile iz časa avstro-ogrske monarhije spominjajo na zlato dobo „velikega kopališča“ – ob njih zaslutimo delček mogočne in slavne preteklosti.

Med Portorožem in Piranom stojita stari skladišči soli, Grando in Monfort. Še pred nekaj leti so na tamkajšnjem pomolu pristajale ladje za prevoz soli. Ti dve arhitekturni posebnosti so postavili v času Napoleona, med letoma 1820 in 1845. Danes sta v njunih sijajnih prostorih urejena galerija in muzej.

Na vrhu griča, kjer danes stoji hotelski kompleks Bernardin, so vidni ostanki cerkve oziroma samostana iz 15. stoletja. (O tem preberite eno naših modernih legend.)

 

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba