Uživajmo podeželje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Uživajmo podeželje

Le nekaj minut vožnje iz Pirana že pohajate po starih istrskih vasicah, obdanih z oljčnimi nasadi, vinogradi in sadovnjaki. Vse je zavito v mir in lagodnost. Stare kamnite hiše. Stare ženice s črnimi rutami. Kmetje, ki prizadevno obdelujejo strma pobočja. Človek bi lahko pomislil, da se je tu čas ustavil in čaka. Čaka, da ga odkrijete.

Istrsko pokrajino boste seveda doživeli še intenzivneje, z vsemi čuti, če se boste čez griče in doline podali peš ali na kolesu.

Strnjeno pozidana Padna je v celoti ohranila značilno podobo tipične istrske vasi, zato je spomeniško zaščitena.

Vas v osrčju Šavrinskega gričevja je izjemna razgledna točka. Od tod segajo pogledi na morje in Alpe. Celotna južna stran vzpetine je poraščena z oljkami. Nekatere med njimi so stare tudi več kot 300 let.

Vaščani se radi pohvalijo s svojim oljčnim oljem, ki slovi po odličnem okusu. Množično ga postavijo na pokušino v spomladanskih mesecih na prazniku olja in bledeža. Slednji je v vaški zgodovini igral pomembno vlogo, saj so z izkupičkom od prodaje »bledeža«, blitve, domačini dogradili zvonik ob cerkvi sv. Blaža, vaškega zavetnika.

Padna ima kar nekaj ljubiteljev med znanimi osebnostmi. Med njimi je zagotovo izstopal priznani slovenski slikar in grafik Božidar Jakac. V Padni je na ogled zbirka petnajstih njegovih grafik.

Kontakt za ogled Galerije Božidarja Jakca v Padni:

g. Robert Titan
Tel: 051 718 020

Za skupine po dogovoru!

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba