Naša Istra - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Naša Istra

Nedotaknjena narava

Prečudovita razgledna promenada od Pirana do Fiese, zasanjanega zaliva z borovim gozdom in s sladkovodnima jezeroma, v katerih se potikajo želve in podijo ptice.

Zagreti sprehajalci se lahko odpravijo še naprej, proti Strunjanu. Tam lahko obiščete nekdanje soline in edino morsko laguno na slovenski obali. Osem sprehajalnih poti (skupna dolžina 80 km) vodi po izjemni naravi krajinskega parka, pohod pa bogatijo nepozabni razgledi.

Živahna Lucija

Je zbirališče navtičnih navdušencev, saj tu leži portoroška marina.

Nekaj korakov naprej se razprostira kamp, od koder se odpira razgled na slikoviti zaliv in elegantne barke, za povrh pa še na kamnite skulpture v Formi Vivi, muzeju na prostem, – kakšna bogata mešanica vtisov!

Pet minut stran, v zalivu Seča, se ob fitnes napravah na prostem potijo vsi željni športne postave. Za vogalom pa se skriva vrt kaktusov z več kot 1600 vrstami kaktusov in tolstičevk.

Kolesarjenje v Piranu – prijetneje ne gre

To je preprosto treba enkrat doživeti: s kolesom prevoziti pot od Pirana do portoroškega letališča – po odličnih kolesarskih poteh, speljanih ob morju mimo solnih polj, oljčnih nasadov in podeželskih gostiln.

Tisti bolje telesno pripravljeni vožnjo nadaljujejo v dolino Dragonje, ki je zakladnica zelenjave in sadja jugozahodne Slovenije. Tistim z največ kondicije pa morda uspe priti vse do strmih gričev piranskega zaledja. Tega je prav tako možno raziskovati z avtomobilom. Ne glede na to, po kateri poti se pripeljete: za nagrado si privoščite tipično istrsko malico

Narava in človek v harmoniji

Naši pokrajini in njenim prebivalcem dajejo pečat morje, sol, ribištvo, pridelovanje oljčnega olja in seveda zelo pestra zgodovina. Morda smo na prvi pogled nekoliko zadržani, a to ni nič drugega kot znak naše poštenosti in iskrenosti. Smo prav takšni kot pridelki, ki nam jih podarja narava: kot oljka, ki je na pogled zadržana in skromna, a kakšen okus imajo njeni plodovi!

Naš značaj odseva v naših dveh krajinskih parkih, v Sečoveljskih solinah in na Strunjanskem klifu: tam ne boste našli visokih zaščitnih ograj in tabel s prepovedmi. Tako odprta, dostopna in na voljo obiskovalcem sta kot mi – dobrodošli!

Muzej veličastnih razgledov

Kjerkoli že boste v naših krajih obstali, se boste počutili kot v 'Muzeju veličastnih razgledov'. Ko burja zlošči obzorje, ta odpre svoja vrata – takrat pogled seže vse do beneških lagun na zahodu, na severu se nad Tržaškim zalivom zableščijo zasnežene Alpe, na jugu v morje molí hrvaška Istra, na vzhodu pa mehko valovijo očarljivi griči. Preprosto nekaj posebnega.

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba