Piran - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Piran

Piran, zaklad, ki čaka, da ga odkrijete

Srednjeveško mestece, ki mu je skozi stoletja pečat pustila bližina mogočnih Benetk, nedvomno sodi med najlepša, najbolj ohranjena in najpristnejša sredozemska mesta. To pa še ni vse: ta edinstveni drobni zaklad ponuja še čudovito nedotaknjeno naravo, kulturo na vsakem vogalu, pa prvovrstno sol, oljčno olje, vino, zelenjavo in ribe.
Najboljše pri tem pa je, da so vse te lepote in dobrote tako blizu! Vabimo vas, da si pridete ta naš zaklad ogledat – in ga odkrijete čisto zase … 

Vsak, ki ga bo odkril, bo bogato poplačan: z njegovim edinstvenim vzdušjem, mirom in šarmom, ki se poraja že stoletja. Nič ne daje vtisa 'turističnega', vse je pristno: hiše in prebivalci, pa tukajšnji lokali in trgovinice. In ni prostorčka v mestu, s katerega ne bi imeli pogleda, ki jemlje dih in ustvarja srečne trenutke. 

Srečni trenutki: srečanje z Giuseppejem Tartinijem, slavnim sinom tega mesteca, ki si s spomenika na trgu, posvečenem njemu, ogleduje goste z vsega sveta. Tu so ribiči, ki po uspešnem lovu pravkar krpajo mreže. Gospa Polona, ki že petdeset let trikrat tedensko na tržnici prodaja svojo zelenjavo. 

To pa še ni vse. Piran je namreč prežet s kulturo – to je gledališko, muzejsko, koncertno, galerijsko in prireditveno mestece. Zapeljivo mestece. Zapeljivo vabi, da bi človek pozabil na čas. Na naglico in stres.

Ob tem pa lahko naletite na resno težavo: ob vsej tej lepoti boste morda hoteli ostati za zmeraj!

P.S. Mi vas bomo veseli!

Potrebujete več informacij o vremenu in možnostih parkiranja v Piranu? Najdete jih na povezavi Koristne informacije.

Več informacij o hotelskih sobah, hostlih ali apartmajih v Piranu najdete na povezavi Nastanitve. 

Galerija Duka

Ta galerija v starem mestnem jedru vabi na ogled keramike različnih zvrsti in oblik. Obenem prireja tudi razstave najrazličnejših umetnikov.

Galerija Hermana Pečariča in Pečaričeva zbirka

Ob vrhunski stalni razstavi umetnin, ki jih je mestu zapustil slavni umetnik, so na ogled številne občasne razstave. Gospa Sonja, ki obiskovalce nadvse predano popelje po razstavah, je tudi sama prava umetnina …

Galerija Meduza

Majhen razstavni prostor, ki predstavlja najrazličnejše umetnike.

Mestna galerija Piran

Pred kratkim prenovljena galerija je eden najpomembnejših razstavnih prostorov slovenske Istre, kjer svoja dela predstavljajo številni uveljavljeni slovenski in tuji umetniki.

Palače

Beneška arhitektura, bogate stenske poslikave, legende in zgodbe o premožnih piranskih družinah.

Pomorski muzej »Sergej Mašera«

Muzej predstavlja pomorsko zgodovino obalnega območja. Razstavo bogatijo številne makete ladij, fotografije, umetniške in zgodovinske zbirke. Vse to v slikoviti palači Gabrielli, od koder se odpira pogled na morje.

Tartinijev trg

Nekoč davno je ta prostor zasedalo mestno pristanišče za čolne piranskih ribičev, pozneje je po njem vozil tramvaj. Danes se predstavlja v novi bleščeči podobi, z ovalno platformo iz belega kamna, delo arhitekta Borisa Podrecce. Trg je vse leto prostor za druženje in prireditve.

Tartinijeva hiša

Rojstna hiša slavnega violinista in skladatelja skriva zgovorne stenske poslikave in zanimive predmete, ki jih je umetnik zapustil svoji družini v Piranu. Poleg tega je priljubljen prireditveni prostor
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba