Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

2.10.2017

Grb odličnosti v turizmu v Občini Piran v roke družini Jernej. Okronana Miss turizma Slovenije 2017.

Dnevi turizma so se včeraj zaključili s slavnostno podelitvijo Grba odličnosti v turizmu in izborom Miss turizma Slovenije 2017. Prejemnik Grba je družina Jernej iz Rikarje vasi na avstrijskem Koroškem, ki z organizacijo dogodkov prispeva k izjemni promociji destinacije Portorož & Piran.

Ob svetovnem dnevu turizma je Turistično združenje Portorož (TZP) s soorganizatorji priredilo niz dogodkov, ki se je včeraj sklenil s slovesno podelitvijo Grba odličnosti v Občini Piran. Grb sta iz rok župana Petra Bossmana prevzela brata Josef in Hannes Jernej in se zahvalila Občini in lokalnim ponudnikom, ki so verjeli v njihovo zamisel o povezovanju ponudnikov iz piranske občine ter Rikarjo vasjo. Dogodek Od Pirana do Rikarje vasiprivabi številne obiskovalce in pripomore k izjemni promociji destinacije Portorož in Piran, obenem pa k razvoju Občine Piran kot ene najodličnejših turističnih destinacij v Sloveniji in svetu.

»Družina Jernej z organizacijo dogodka Od Pirana do Rikarje vasi, ki ga vsako leto obišče nekaj tisoč ljudi, opravi izjemno promocijo Občine Piran na avstrijskem Koroškem, kar se odraža tudi v vsakoletnem povečanju števila gostov na destinaciji Piran & Portorož in prepoznavnosti destinacije na avstrijskem Koroškem. Prepoznavnost destinacije pri avstrijskih gostih je vedno višja, kar dokazuje tudi nenehna rast avstrijskih gostov pri nas. Leta 2012, ko je dogodek potekal prvič, so avstrijski gosti ustvarili nekaj več kot 200.000 nočitev, letos pa več kot 270.000 nočitev. Prijateljske vezi, ki so se stkale skozi leta, so prerasle v uradno srečanje županov in delegacij Občine Piran ter Občine Žitara vas in se bodo nadaljevale v obliki pobratenja. V obeh občinah je turizem pomembna gospodarska panoga. Obe imata bogato kulturo, številna društva, podjetnike, ribogojce, ribiče in vinogradnike, ki si želijo nadaljnjega medsebojnega sodelovanja. Naloga Občine Piran je, da jim to omogoči in s tem prispeva k še večji blaginji v obeh občinah ter k nadaljnjemu razvoju prijateljstva in strpnosti, ki naj kot majhen kamenček v mozaiku prispevata tudi k medsebojnemu razumevanju in miru v svetu,« so me drugim zapisali na Občini Piran.

V Avditoriju Portorož so na dogodku okronali tudi Miss turizma Slovenije 2017. Med dvanajstimi dekleti, ki so se predstavila v športnih oblačilih, kopalkah in večernih oblekah, je žirijo najbolj prepričala Samanta Bartulovič iz Izole, ki se bo januarja udeležila svetovnega izbora v Maleziji. Prva spremljevalka je postala Taika Lulić iz Lucije, druga pa Edita Avdič iz Postojne. Naslov Miss Radia Zeleni val je osvojila Eva Poljanc (Šmarje-SAP), Miss Oriflame pa Lana Rupar iz Ljubljane. Prireditev je povezovala Mojca Mavec, program pa so popestriligostje Beverly Šuštar, Žiga Rustja in Slavko Ivančić.

Soboto je zaznamoval Dan odprtih vrat Aerodroma Portorož, na katerem so obiskovalci spoznavali delovanje letaliških služb, si ogledali letališko kontrolo zračnega prometa in Mini Airshow. Potekala je tudi razstava del  likovnega, fotografskega in literarnega natečaja Aerodroma »Moj kraj iz ptičje perspektive« s podelitvijo nagrad najboljšim učencem. TZP je organiziralo tudi brezplačen izlet v zaledje z degustacijami in vodenja po Piranu. Mag. Igor Novel, direktor TZP, je podelil Priznanja za prispevek k razvoju turizma na destinaciji Portorož in Piran in se na simboličen način zahvalil društvom, turističnim krožkom in posameznikom, ki s svojim delom prispevajo k razvoju turizma, bogatijo turistično ponudbo naše destinacije, spodbujajo medsebojno povezovanje in sodelovanje ter prenos znanj na mlajše generacije. Priznanja so prejeli: turistična krožka Osnovne šole Lucija in  Osnovne šole Sečovlje, Društvo ljubiteljev kulturne in naravne dediščine Anbot, Društvo meščanov mesta Piran, Turistično društvo Taperin Sečovlje in Turistično društvo Solinar Strunjan. Za ponudbo na stojnicah so poskrbeli lokalni ponudniki in turistična društva.

Svetovni dan turizma so obeležili tudi s predstavitvijo knjige Govor turizma, avtorice prof. dr. Vesne Mikolič v piranskem Caffe Teatru. Z avtorico in gostom, dr. Janezom Bogatajem, se je o konceptu turizma pogovarjal turistični novinar Drago Bulc.
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba