Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

25.5.2017

Entente Florale Europe 2017

Piran bo letošnje leto sodeloval v prestižnem tekmovanju za naziv najlepše urejenih evropskih mest in krajev Entente Florale Europe 2017. Entente Florale Europe je evropsko hortikulturno ocenjevanje, katerega osnovni namen je povečevati kvaliteto življenja prebivalcev v povezavi z urejenostjo okolja. S svojo dejavnostjo vpliva na dvig bivanjske kulture in estetsko ter naravi prijazno ureditev življenjskega okolja.

Slovenija je v to gibanje vstopila leta 1998. Takrat sta se v mednarodnem merilu prvič pomerila eno mesto in en manjši kraj. Vsako leto projektni svet Entente florale Slovenija prijavi po enega kandidata v obeh kategorijah, v kategoriji mesto in kategoriji kraj. Pogoj za sodelovanje na mednarodnem tekmovanju je, da se kandidat predhodno dobro uvrsti v nacionalnem tekmovalnem programu "Moja dežela lepa in gostoljubna", ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije. Posebna komisija nato odloči, katerega od nagrajencev bo predlagala za evropsko tekmovanje. Iz Slovenije letos na mednarodnem izboru sodelujeta Žalec in Piran.

9-članska mednarodna komisija nas bo obiskala v nedeljo, 25. 6. 2017. Svojo oceno bo podala po ogledu destinacije Portorož – Piran z okolico, ki bo izveden po vnaprej začrtani poti. Pomembno je, da se skrbno pripravimo in pokažemo, kako je naša občina lepa in urejena, načrti za nadaljnji razvoj pa naravnani trajnostno. Ogled bo komisija začela na Tartinijevem trgu in zaključila na ploščadi Trga prekomorskih brigad v Portorožu. Vmes si bo ogledala Mediadom Pyrhani, cerkev Sv. Jurija, mestno pokopališče, JP Okolje Piran, Krajinski park Strunjan, Krajinski park Sečoveljske soline, Veslaški center, welness na prostem Lepo Vido, Formo vivo na Seči, Športno dvorano v Luciji s športnim parkom, Park vrtnic in promenado v Portorožu. To so samo glavne točke, ki sestavljajo traso, katero bo komisija obhodila in obvozila v natančno šestih urah, kolikor tudi uradno traja ogled.

Več o evropskem združenju Entente Florale Europe najdete na www.entente-florale.eu, o slovenskem društvu Entente florale Slovenija pa na www.entente-florale.si/slo.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba