Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

22.2.2017

Ta vikend nas čaka Istrski karneval

9. Istrski karneval se bo začel v Izoli v petek, 24. februarja z Velikim otroškim pustnim rajanjem v parku Pietra Coppa, kjer bo veselo že dopoldne. Dan zatem, v soboto, 25. februarja, se bo karnevalsko dogajanje preselilo v Koper, kjer se bo ob 11. uri zgodila 9. Istrska pustna povorka. V piranskem gledališču Tartini na ta večer prirejajo že 15. Veliki pustni ples, ki bo letos potekal pod temo CIRKUS, za plesne ritme pa bodo poskrbeli Blue Angel Gang in DJ Adriano Roj. Pridružila se jim bo tudi folklorna skupina miljskega karnevala Folclore Serenade. Najlepše maske bodo seveda nagrajene. V nedeljo, 26. februarja, pa bo ob 13. uri iz Lucije proti Portorožu  krenila 7. Portoroška pustna povorka. V sredo, 1. marca, ob 16. uri bo na Belem križu 55. Simbolični pokop pusta, ob 18.30 pa bodo pusta pokopali tudi v Dekanih.

Pustne povorke bodo gotovo najbolj razveselile naše najmlajše. Ravno njim pa bosta v marcu namenjena še dva dogodka. 11. marca bo v Avditoriju Portorož na sporedu otroška gledališka predstava Mali modri in Mali rumeni v izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor. V soboto, 18. marca, pa si bodo v Kulturnem domu Izola lahko ogledali otroško baletno predstavo Pepelka.

Športno obarvana nedelja v Izoli
Poleg pusta bo prihajajoč vikend minil tudi v znamenju športa. Kolesarska zveza Slovenije v nedeljo, 26. februarja, organizira mednarodno kolesarsko dirko 4. Velika nagrada Izole (kategorija UCI 1.2.), ki se je bo tudi letos udeležilo 200 kolesarjev iz več kot 20 držav. Start dirke je predviden ob 12. uri, cilj pa okoli 16. ure. Dirka bo potekala na trasi skupne dolžine 160 km, ki bo peljala skozi naslednje kraje in naselja: Izola, Baredi, Gažon, Šmarje, Dragonja, Sečovlje, Seča, Lucija – Valeta, Strunjan, Belvedere, Jagodje.

Marec tudi v znamenju dobrih vin
V Izoli bo dan žena posvečen tako pripadnicam mehkejšega spola kot dobremu vinu. V Manziolijevi palači se bo namreč odvila dobrodelna prireditev Ženske in vino (Donne e vino). Teden se bo nadaljeval v znamenju dobrega vina, Društvo vinogradnikov slovenske Istre bo 12. in 13. marca v Hotelu Slovenija organiziralo že 19. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. V dveh dneh bodo lahko obiskovalci okušali malvazije številnih vinarjev iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline pa tudi hrvaške Istre in Italije. Med več kot 100 vzorci malvazij bodo tudi tiste, ki bodo na ocenjevanju Izbor sommelierSlovenije prejele največje število točk. Festival bodo spremljale strokovne in kulinarične delavnice ter okrogla miza.

Za ljubitelje kulturnih dogodkov
Dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru bo marca gostila številne glasbenike. 7. marca se bo ob 19. uri odvil koncert Moje pesmi, moje sanje citrarke Tanje Zajc Zupan, 9. marca ob 19.30 pa koncert Flavtistk FlavtIstra Oda ženskam. 10. marca bo ob 20. uri koncert Easy & Bort, večer intimno izpovedne glasbe. Ena največjih manifestacij slovenske ljubiteljske kulture Primorska poje se bo na isti večer ustavila v izolskem kulturnem domu. V dvorani sv. Frančiška Asiškega bo 12. marca, ob 18. uri, koncert orkestra Filharmonija Nova, 14. marca pa ob 19.30 Simfonic voices: V troje je lepše– tradicionalno srečanje treh slovenskih univerzitetnih akademskih pevskih zborov.

Ob dnevu žena bo Kulturni dom Izola gostil monokomedijo Moja nona Ištrijanka, 17.  marca pa gledališko predstavo Družinski parlament. 18. marca si bomo v Avditoriju Portorož lahko ogledali slavnostno premiero celovečernega filma Anina provizija v režiji Igorja Šmida. 25. marca pa nas bo nasmejala komedija Slovenskega ljudskega gledališča Celje z naslovom Meglica.
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba