Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

30.8.2017

Pestro dogajanje v Portorožu in Piranu se bo nadaljevalo tudi septembra

Piranski Ex-tempore že desetletja privablja tako profesionalne kot ljubiteljske likovnike iz različnih držav. Slavnostna podelitev nagrad in odprtje razstav 52. mednarodnega slikarskega Ex-tempora bo 2. septembra na Tartinijevem trgu, razstava najboljših del pa bo na ogled v razstavišču Monfort do 27. septembra, v Mestni galeriji Piran pa do 12. novembra 2017. 

Od 8. do 10. septembra bo Piran postal kraljevina boga Neptuna in gusarjev. Zgodil se bo namreč že 71. Pomorski krst. Program bodo popestrile gusarske igre, delavnice ribiških in pomorskih veščin, plesne in glasbene točke, ogled atraktivnih starih bark, piratski žur, vrhunec pa bosta predstavljala tradicionalna povorka "sužnjev" in nato krst na pomolu pri Cafe Teatru v Piranu. V času prireditve bodo nekateri muzeji nudili brezplačen vstop oz. popust na vstopnino in razne oglede.

Vse do 14. septembra bo navdušence komorne glasbe navduševal že 16. Tartinijev Festival, ljubitelji sedme umetnosti pa so med 12. in 16. septembrom vabljeni na jubilejni 20. Festival slovenskega filma.

23. in 24. septembra bo v Portorožu potekal 5. Istrski kolesarski maraton, ki z edinstvenim okoljem, razgibanimi trasami in čudovitimi razgledi navdušuje ljubitelje kolesarjenja.

Ob Svetovnem dnevu turizma se bo 27. septembra v Cafe Teatru v Piranu odvijala okrogla miza s prof. dr. Vesno Mikolič, avtorico knjige »Govor turizma«. V soboto, 30. septembra, bo potekal Dan odprtih vrat Aerodroma Portorož s predstavitvijo delovanja letaliških služb, praktičnimi prikazi dela specialnih enot policije in carine, mini airshowom, razstavo del piranskih osnovnošolcev in ogledi dela letališke kontrole zračnega prometa Portorož. Dogajanje bo spremljala pestra ponudba domačih izdelkov lokalnih pridelovalcev in ustvarjalno-tekmovalni kotiček za najmlajše. Vrhunec bo v nedeljo, 1. oktobra, ko bo v Avditoriju Portorož potekal izbor Miss Turizma s podelitvijo Grba odličnosti v turizmu v občini Piran.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba