Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

31.5.2017

Vrtnica Portorož praznuje

Ta konec tedna se bodo v portoroškem rožnem vrtu predstavljali ponudniki cvetja in kulinaričnih dobrot, naprodaj bodo sadike vrtnice Portorož, pester program pa bo med drugim ponudil modno revijo »Zlata vrtnica Portoroža 2017«voden ogled portoroških parkov, otroške delavnice, cvetlični cirkus in koncert Marine Mårtensson. V soboto bo Anika Horvat posadila Vrtnico slavnih.

V Portorožu bodo ta konec tedna, od 2. do 4. junija, že šestič zapored potekali Dnevi vrtnic in zdravih okusov. Dogajanje v rožnem vrtu se bo pričelo v petek ob 10. uri z odprtjem stojnic s ponudbo cvetja, vrtnic, dišavnic, kulinarike in izdelkov domače obrti ter razstave likovnega društva Vrtnica. Naprodaj bodo sadike vrtnice Portorož, osebje LifeClass hotels & spa bo pripravilo okusne sladice in zdrave napitke, okusiti pa bo mogoče tudi različna rosè vina iz vinskih kleti Kmetija Mahnič, Vina Steras, Vina Bordon, Domačija Ražman, Ekološka kmetija Plahuta in Vina Montis & Eko Laura. V ponudbi ne bodo manjkale tudi domače slaščice, izdelki Piranskih solin, naravna kozmetika iz vrtnic in cvetlični parfumi.

Skozi program prireditve nas bo vse tri dni vodila Irena Dolinšek v vlogi gospe Rose Klementine. V petek dopoldan bodo potekale delavnice za otroke vrtcev, popoldan pa bodo v parku nastopili pevski zbor Portorož in baletna skupina Metulj.

Uradni del programa bo potekal v soboto popoldan. Ob 16. uri bosta župan občine Piran Peter Bossman in direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel uradno odprla Dneve vrtnic in zdravih okusov ter podelila nagrado za najlepše urejeno hotelsko parkovno površino. Ocenjevanje hotelskih parkov in zelenih površin je izvedla tričlanska komisija v sestavi: krajinska arhitektka Nina Froggatt (predsednica komisije), Soka Gregorovič (predstavnica Krajevne skupnosti Portorož) in Ana Prestrl (predstavnica Turističnega združenja Portorož).  Program bo popestril nastop skupine Laurylin, v nadaljevanju pa bo priljubljena portoroška pevka Anika Horvat zasadila letošnjo Vrtnico slavnih. Dogajanje bodo zaokrožile dame iz društva Rosa Klementina, ki se bodo sprehajale po rožnem vrtu in obujale spomine na čase, ko so v Portorožu kraljevale glamurozne damske obleke, torbice in razkošni klobuki.

Ob 18. uri bo sledila modna revija Zlata vrtnica Portoroža 2017 v organizaciji društva Miss, dan pa se bo zaključil s koncertom Marine Mårtennson.

Tudi nedeljski program po ponudil številne zanimivosti. Ob 10. uri bodo obiskovalci pod vodstvom krajinske arhitektke Nine Froggatt odkrivali zelene kotičke Portoroža, ki se ponaša s kar sedmimi parki. Ob 11. uri se bo s promenadnim koncertom predstavil Pihalni orkester Piran, popoldanske pa ure bodo namenjene otrokom. S Cvetličnim cirkusom jih bo zabavala skupina Čupakabra, udeležili pa se bodo lahko tudi delavnic ustvarjanja cvetličnih kolažev pod vodstvom gospe Rose Klementine. Otrokom bodo namenjene tudi delavnice piranskega Epicentra, ki bodo na programu v soboto in nedeljo, od 10.00 do 12.00 in od 14.00 do 16.00.

Vse vsebine v okviru programa prireditve bodo brezplačne.

Vrtnica Portorož

Turistično združenje Portorož je leta 2012 registriralo vrtnico z imenom Portorož. Žlahtnitelj vrtnice Portorož je Thomas Proll iz nemške žlahtniteljske hiše Kordes. Gre za eno največjih in najbolj znanih evropskih podjetij na tem področju. Vsako leto naredijo približno 400.000 poskusov, iz česar pa nastane le šest ali sedem novih sort vrtnic primernih za sajenje.

Vrtnica Portorož (KO 00-0939-10) je pokončno rastoča floribunda oz. mnogocvetna vrtnica s cvetovi v šopih. Višina rasti, ki jo doseže, je okoli 60-80 cm. Je zdrave rasti s poudarjenim lepim temno zelenim listjem. Primerna je za sajenje v skupinah s polnim cvetenjem ali kot samostojen grm. Njeni cvetovi so žareče oranžne barve, ki s cvetenjem počasi spreminjajo barvo v rumeno in nato bledo rožnato.

Vrtnica se prodaja po vseh evropskih državah in v Rusiji, največ pa jih prodajo v Nemčiji. Kupce še posebej navdušuje posebna barva cvetov vrtnice Portorož in izjemno zdravje sorte. Na etiketi vrtnice je tudi portoroški logotip, ki kupcem sporoča, od kod izvira njeno ime.
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba