Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

Kristalna dvorana, Hotel Kempinski Palace Portorož, 27.12.2016

Peneči blišč v Portorož privabil množico obiskovalcev

Festival penin je v Portorož ponovno pritegnil množico obiskovalcev, ki je v očarljivem ambientu Kristalne dvorane okušala izbrane mehurčke. Dogodek je dodatno obogatil koncert skupine Perpetuum Jazzile, razglasili pa so tudi zmagovalno penino Portorož 2016.


Portorož je v teh dneh polno zaseden, množico obiskovalcev pa je pritegnil tudi 5. Festival penin, ki se je v organizaciji Turističnega združenja Portorož dogajal v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož. Tam so v toku večera našteli okoli 1.500 obiskovalcev, koncert v parku pa je v Portorož pritegnil še več tisoč glavo množico.


Na festivalu so predstavili penine iz Slovenije, Italije, Avstrije in Francije. Obiskovalci so lahko okušali najboljše mehurčke iz kleti Movia, P&F Jeruzalem Ormož, Istenič, Vinakoper, Radgonske Gorice, Klet Goriška Brda, Vina Štoka, Vinarstvo Rebula, Vipava 1894, Vina Sanabor, Vinakras, Vina Gjerkeš, Vinarstvo Bužinel, Tenuta Roletto, Astoria, Sektkellerei Szigeti in Belmont. Še posebej atraktivna je bila penina, ki so jo pod vodo degožirali (t. j. odstranili usedline) kar pred obiskovalci. Za vzdušje pa so poskrbeli tudi člani društva Rosa Klementina, ki so se med obiskovalci sprehajali v kostumih z začetka prejšnjega stoletja, ko je bil zgrajen hotel Palace.


Svečani program na terasi pred hotelom se je pričel ob 17. uri s koncertom skupine Perpetuum Jazzile, ki je s svojo energijo dodobra ogrela številno občinstvo, premierno pa je predstavila tudi novo skladbo Let it snow. V nadaljevanju programa, ki ga je povezoval Iztok Gustinčič, so slovenski vitezi vina skupaj z županom Občine Piran Petrom Bossmanom, direktorjem Turističnega združenja Portorož mag. Igorjem Novelom, predsednico društva vinogradnikov slovenske Istre Ingrid Mahnič in vinsko kraljico slovenske Istre Niko Breznikar razglasili zmagovalno penino Portorož 2016.


Vinski vitezi pod vodstvom dr. Mojmirja Wondre so za najboljšo izbrali penino Blanc de blanc 2013iz avstrijske kleti Sektkellerei Szigeti, ki je od skupno stotih osvojila 89,33 točke. Za las je premagala Zlato radgonsko penino 2012 iz kleti Radgonske gorice, ki je prejela 89 točk. Na tretje mesto se je s 86,77 točkami uvrstila penina Erbaluce di metodo classico millesimato 2010 iz piemontske kleti Tenuta Roletto. Penine so sicer ocenjevali v treh kategorijah. Poleg belih so ocenjevali še rose in rdeče penine. Med prvimi je slavila penina Rose P&F Jeruzalem Ormož, med rdečimi pa penina Capris Refošk iz Vinakoper.


Dogodka so se udeležili tudi župan Žalca Janko Kos, župan Slovenskih Konjic Miran Gorinšek, župan Buzeta Siniša Žulić, znani slovenski chef Tomaž Kavčič, črnogorski igralec in producent Milutin Mima Karadžić, kraljica metliške črnine Jana Štajdohar, cvičkova princesa Anja Mrhar, kraljica rebule Katja Erzetič ter številni znani podjetniki in novinarji. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba