Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

Portorož, 27.12.2015

Naj penina Portoroža 2015 je Br'stovska penina vinarstva Rebula

Portorož je bil 27. decembra, zaseden kot sredi avgusta. Množico ljudi je privabil 4. Festival penin, ki ga je Turistično združenje Portorož organiziralo v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož.

Patricija Gržinič, v. d. direktorice Turističnega združenja Portorož: "Odločitev, da dogodek tokrat organiziramo v Kristalni dvorani, se je obrestovala. Ocenjujem, da je dogodek obiskalo vsaj 5.000 ljudi. Izjemno nas veseli čudovit odziv obiskovalcev in z velikim navdušenjem že snujemo načrte za prihodnje leto."

Na festivalu se je predstavljalo 19 peničarjev iz Slovenije, Italije in s Hrvaške: Vinska hiša Bjana, P&F Jeruzalem Ormož, Istenič, Radgonske gorice, Silveri, Vinakoper, Posestvo Klenar, Vina Štoka, Vinarstvo Rebula, Vina Sanabor, Emeran Reya, Vinakras, Azienda Cantarutti Alfieri (Udine), Tenuta Roletto (Torino), Poggio delle Grazie (Verona), Astoria (Treviso), Tenute Tomasella (Treviso), Pjenušci Peršurić (Višnjan) in Arman Franc (Vižinada).

Na tekmovanju za Naj penino Portoroža 2015 je zmagala Br'stovska penina - malvazija 2008 vinarstva Rebula. Priznanje in elegantno sabljo za odpiranje penine je zmagovalec Dušan Rebula prejel iz rok župana občine Piran Petra Bossmana v družbi sedmih vinskih kraljic iz vseh slovenskih regij, Livija Jakomina, konzula viteškega omizja za slovensko Istro in Kras, ter ostalih vinskih vitezov.

Na tekmovanje so slovenski, italijanski in hrvaški peničarji letos prijavili 22 vzorcev penin. Ingrid Mahnič, predsednica Društva vinogradnikov slovenske Istre, je povedala: "Tudi letos je bil izbor penin na tekmovanju odličen, saj smo podelili kar 14 zlatih medalj. Še posebej pa sem vesela za zmagovalca, ki na festivalu sodeluje že od začetka in se mu je prva nagrada vsakič za las izmaknila."

Dogodka se je udeležil tudi župan občine Opatija Ivo Dujmić. Z občino Piran še posebej dobro sodelujejo od leta 2012, ko jih je povezala skupna čezmejna prireditev Riviera skozi stoletje v okviru evropskega projekta 365 Dni Riviere. Skupno zgodbo Portoroža in Opatije povezuje bogata tradicija turizma na Jadranski rivieri še iz začetka prejšnjega stoletja.

Svečani program na terasi pred hotelom je zaokrožil čudovit koncert Tria Eroika, ki je pogrel srca številnih obiskovalcev.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba