Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

Občina Piran, 16.9.2015

Občina Piran je tudi letos aktivna v Evropskem tednu mobilnosti 2015

»IZBIRAJ. SPREMINJAJ. ZDRUŽUJ.« je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Spodbuditi nas želi k razmisleku o vseh možnostih prevoza, ki so nam na voljo. Pogosto se namreč za vrsto mobilnosti odločamo iz navade, ne da bi premislili, ali je za nas, našo konkretno pot in potrebe res najbolj učinkovita. Evropski teden mobilnosti nas tokrat spodbuja h kombiniranju različnih prevoznih sredstev, kar nam pogosto omogoči prijetnejši in hitrejši način potovanja v mestih.

DAN BREZ AVTOMOBILA ostaja stalnica Evropskega tedna mobilnosti. Tudi tokrat bo poskrbel, da bodo prebivalci in obiskovalci sodelujočih občin vsaj en dan v letu doživeli mestna središča brez motornega prometa in odkrili, čemu, namesto avtomobilov, lahko namenijo dragoceni javni prostor.

Občina Piran bo kot vodilna slovenska občina na področju Zelene mobilnosti (največ javnih električnih vozil/število prebivalcev), v obdobju od 16. do 22. septembra organizirala in sodelovala pri naslednjih aktivnostih:

- z namenom spodbujanja kolesarjenja, aktivnega preživljanja prostega časa in trajnostne mobilnosti, bomo od petka, 18. septembra, ko organiziramo Dan brez avtomobila, do torka, 22. septembra 2015, vsem obiskovalcem in krajanom v Turistično-informativnih centrih v Piranu in Portorožu omogočili brezplačno izposojo koles Piranko,

- v petek, 18. septembra, bomo organizirali Dan brez avtomobila, v sklopu katerega bo na vseh avtobusih mestnega in primestnega prometa Občine Piran prevoz za vse potnike brezplačen,

- v ponedeljek, 21. septembra, z začetkom ob 16. uri bo na parkirišču pri OŠ Sečovlje potekala predstavitev kolesarskega poligona za spretnostno vožnjo, ki so ga za potrebe izvajanja kolesarskih izpitov nabavili v Avto moto društvu »Pinko Tomažič« Piran. Vabimo vse starše in otroke, da se nam pridružijo in se sami s kolesom preizkusijo na spretnostni vožnji po poligonu.

Občina Piran spodbuja in poziva vse občanke in občane, da v petek, 18. septembra 2015, ob Dnevu brez avtomobila, namesto svojega osebnega vozila za prevoz raje uporabijo avtobuse javnega prometa ali kolo, osebno vozilo pa parkirajo na velikem parkirišču na Fornačah in na ta način dragoceni javni prostor v mestu Piran namenijo pešcem in kolesarjem.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba