Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

28.7.2015

Živahna turistična sezona v Portorožu in Piranu

Julija našteli za 5 % več nočitev. Tudi na letni ravni ostajajo turistične številke pozitivne. Avgust prinaša pravi ognjemet prireditev. Spletna oglaševalska kampanja na italijanskem trgu in nov promocijski katalog Ščepec Mediterana.

Julija so v hotelih občine Piran zabeležili 175.931 nočitev, kar je 5 % več v primerjavi z lani. Večina (75 %) gostov je tujcev, ki so v primerjavi z lani ustvarili za 8 % več nočitev. Med njimi je največ Avstrijcev in Italijanov, sledijo Nemci in Rusi. Hoteli so bili ves mesec zelo dobro zasedeni, povprečna zasedenost je bila kar 92-odstotna. Veliko je tudi dnevnih obiskovalcev. V piranski turistični informativni pisarni zabeležijo po 600 obiskovalcev dnevno.

V sedmih mesecih letošnjega leta je bilo ustvarjenih 629.500 hotelskih nočitev, kar je za 3 % več kot lani.

Živahen avgust

Letošnji avgust še posebej izstopa po številu dogodkov. Poletni festival Piran v naslednjih dveh tednih prinaša številne plesne in glasbene dogodke, med drugim bo to soboto na sporedu balet Carmen (Glasba: G. Bizet, koreografija Tomaž Rode, plesali bodo člani Mladega slovenskega baleta), v nedeljo pa koncert big banda Hrošči. Ob sredah potekajo že tradicionalne filmske projekcije pod zvezdami na župnijskem vrtu. 14. avgusta pa bodo na prireditvi Zvezde pod zvezdami ponovno izbirali Miss turizma Slovenije za Miss turizma sveta. Tartinijevo mesto bo letos prava destinacija za vse ljubitelje kakovostne klasične glasbe. 37. Piranski glasbeni večeri bodo ponudili tri koncerte v gledališču in v križnem hodniku, in sicer tri petke zapored od 7. do 21. avgusta. Koncerti CULTUREpoint v kulturno-pastoralnem centru Georgios bodo poleg drugih izvajalcev predstavili baritonista Paola Rumetza, solista Dunajske državne opere. Konec meseca pa se na otvoritvenem koncertu Tartini festivala predstavlja znameniti ansambel I Solisti Veneti pod vodstvom Claudia Scimoneja.

V Portorožu bo avgust v znamenju Portoroških noči, ki letos vključujejo veliko različnih prireditev. Začelo se bo že v petek z moškim teniškim turnirjem ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ki bo poleg obilice vrhunskega tenisa, prinesel tudi zanimivo večerno dogajanje. Ta konec tedna se nam tako obetata koncerta Perpetuum Jazzile in Magnifica. V nadaljevanju bo Portorož gostil priznane izvajalce vseh zvrsti, kot so Glenn Miller Orchestra, Big foot mama in 2Cellos. Vrhunec Portoroških noči bo v petek, 21. 8., ko bo nastopil Uroš Perić - Perry, in v soboto, 22. 8., s koncertom skupine Sugar free Zucchero band. Ob polnoči pa bo dogajanje sklenil ognjemet. Avgust se bo zaključil z novo prireditvijo v spomin na nekdanjo ozkotirno železnico, ki je povezovala Trst in Poreč. 31. avgusta bodo namreč v Strunjanu (istočasno pa tudi v Izoli in Kopru) praznovali Dan Parenzane.

Poletna promocijska kampanja in nov katalog Ščepec Mediterana

Konec junija je Turistično združenje Portorož začelo spletno poletno kampanjo v Italiji z naslovom »Un pizzico di Mediterraneo« (Ščepec Mediterana). Kampanja, ki so jo finančno podprli tudi Hoteli Bernardin, Istrabenz Turizem in Aerodrom Portorož, nagovarja spletne uporabnike severne Italije, naj začinijo svoj oddih s ščepcem mediteranskih okusov, aktivnih doživetij, romantike in sprostitve. Vse štiri teme povezuje naša sol: sol v kulinariki, gibanje na zraku obogatenim s soljo, romantika Pirana - mesta, ki je zraslo na soli ter sproščujoči, blagodejni učinki solinskega blata in slanice.

Do septembra poteka v okviru poletne kampanje tudi nagradna igra na Instagramu Ujemi Ščepec Mediterana (www.bestpinchaward.si,www.premiomigliorpizzico.it ), ki obiskovalce nagovarja k deljenju fotografij, ki so nastale na destinaciji Portorož & Piran. Na koncu bo iz kolaža doživetij vseh sodelujočih v nagradni igri nastal video, ki bo uporabnike na spletu tudi po končanih poletnih počitnicah spominjal na naše kraje.

Danes je izšel tudi nov katalog destinacije Portorož in Piran z naslovom Ščepec Mediterana. V prvem planu so predvsem nove fotografije, ki so bile posnete spomladi v sodelovanju s fotografom Matevžem Kostanjškom in agencijo AV studio. Turistično združenje Portorož nadaljuje s konceptom trženja, ki se opira na pripovedovanje zgodb, hkrati pa dodaja še malo hudomušnosti in sanjave domišljije. Katalog je dostopen v turističnih informativnih pisarnah Portorož in Piran ter na spletni strani http://www.portoroz.si/si/za-medije/tiskovine.

Turistično zakulisje

Do konca julija je bilo na www.portoroz.si 667.000 obiskov, od tega 454.000 unikatnih obiskovalcev, kar je 7 % več kot v enakem obdobju lani.

Od maja dalje naraščajo tudi rezervacije preko spletnega rezervacijskega sistema na portoroškem portalu. Prednosti sistema so, da na enem mestu združuje vso ponudbo hotelov, kampov, počitniških stanovanj in hostlov v slovenski Istri, vse  rezervacije zagotavljajo najugodnejšo razpoložljivo ponudbo oziroma enako ceno, kot jo imajo ponudniki v svojem rezervacijskem sistemu, sistem zagotavlja najvišjo raven varnosti podatkov, hkrati pa je tudi nadvse enostaven za uporabo.

V prvi polovici letošnjega leta je Portorož in Piran obiskalo kar 96 tujih novinarjev, ki so nato objavili številne čudovite članke v medijih po vsem svetu. Nazadnje je odmevala objava novinarke Amande Ruggeri v največjem kanadskem časopisu Globe and Mail.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba