Novice za partnerje - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice za partnerje

24.8.2015

Poletja še ni konec - sezona dogodkov se nadaljuje!

To poletje se številni obiskovalci Portoroža in Pirana zagotovo ne dolgočasijo. Piran je postal prizorišče številnih prireditev: Tartinijev trg so napolnili obiskovalci prireditve Zvezde pod zvezdami, kjer so izbirali Miss turizma Slovenije za Miss turizma sveta. Zmagala je Anja Antič, ki bo s svojo lepoto zastopala barve slovenskega turizma na Tajskem. V nedeljo, 16. avgusta, se je v Tartinijevem gledališču zaključil Poletni festival Piran. V Portorožu je od 7. do 15. avgusta  športne navdušence privabil moški teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, ki je v soboto, 15. avgusta, napolnil portoroški teniški stadion. V finalu je zmago slavil Italijan Luca Vanni, česar so se veselili tudi številni italijanski gosti. Pokal mu je podelil predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor. 


Na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji glasbe, saj se med 7. in 22. avgustom zvrstilo kar nekaj odličnih koncertov (Perpetuum Jazzile, Magnifico, Glenn Miller Orchestra, 2Cellos in drugi). Zabavno dogajanje je doseglo vrhunec minuli konec tedna s Portoroškimi nočmi, ki so letos poleg dobre glasbe predstavile tudi spektakularne vodne fontane in ognjemet. 

Sezona dogodkov se še ni zaključila. Piran bo ponudil še veliko prijetnih glasbenih trenutkov za ljubitelje intimnejših koncertov in klasične glasbe. V petek se je na obzidju pričel Festival obzidja, v Pastoralno Kulturnem Centru Georgios se konec avgusta zaključuje niz koncertov CULTUREpoint, jutri pa se že pričenja Tartini festival. V Portorožu pa bo ta konec tedna oživljal glasbeno zapuščino legendarne skupine ABBA muzikal Mamma mia

Letos obeležujemo tudi 50. obletnico mednarodnega slikarskega Ex-tempore, ki se prične že ta konec tedna.

Športni navdušenci so lahko že včeraj na Tartinijevem trgu uživali v šahovskem spektaklu pod piranskimi zvezdami, konec tedna pa bo teniški turnir preoblečen v pravo rokometno igrišče za Finale Superpokala v rokometu. Ponedeljek, 31. 8., bo posvečen oživljanju Parenzane in predstavitvi raznolike ponudbe piranske občine skozi kulturo, športno in gastronomsko doživljanje prostega časa. V septembru pa se bodo ljubitelji športnega ribolova pomerili na tekmovanju Big Game za nagrado Grand Casinoja Portorož.
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba