Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

Portorož, 26.12.2017

Portorož vabi na 6. Festival penin

Mesec praznovanja, veseli december, v Portorož in Piran vabi na Vse sladkosti življenja s kopico prazničnih prireditev in božično-novoletno tržnico v parku hotela Kempinski Palace Portorož, ki bo vse do 2. januarja mesto druženja domačinov in gostov.

Turistično združenje Portorož je tudi letos poskrbelo za ljubitelje mehurčkov, ki bodo na svoj račun prišli še pred silvestrskim večerom. Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož bo v torek, 26. decembra, gostila 6. Festival penin, ki bo v Portorož privabil vrhunske peničarje.

Festival penin bo potekal med 16. in 20. uro. Vstopnina bo v predprodaji (do 20. decembra preko spletnega obrazca na www.portoroz.si in do 24. decembra v TIC Piran in TIC Portorož) znašala 20 evrov, na dan dogodka pa 25 evrov, za kar bo vsak obiskovalec lahko neomejeno degustiral izbrane penine, prejel pa bo tudi kristalen kozarec za penino Italesse Richard Juhlin Optimum. Oblika kozarca je na prvi pogled videti enostavna, a je zasnovana tako, da se lahko arome in iskrenje penine (drobne verižice mehurčkov, t. i. perlage) izoblikujejo do popolnosti. V preddverju Kristalne dvorane si bodo obiskovalci lahko privoščili izbrane jedi hotelskega chefa Daniela Pauseja.

Tudi letos se bo za laskavi naziv najboljše penine Portoroža potegovali vrhunski slovenski, hrvaški, italijanski in avstrijski peničarji z več kot 24 vzorci penin. Komu bo uspelo vstopiti v častitljivo družbo zmagovalcev prejšnjih let.

Svečani program se bo na terasi pred hotelom začel ob 17. uri s koncertom priljubljene pevke Alenke Godec. Slovenski vitezi vina bodo skupaj z direktorjem Turističnega združenja Portorož mag. Igorjem Novelom, županom Občine Piran Petrom Bossmanom in vinsko kraljico slovenske Istre Julijo Jogan razglasili zmagovalno penino Portorož 2017.  Program v parku bo brezplačen.

Na Festival penin letos ekskluzivno prihaja šampanjec Taittinger, ki velja za enega najprestižnejših na svetu. V ekskluzivnem kotičku Damskega salona hotela Kempinski Palace Portorož bo hiša Taittinger – umešča se med največje proizvajalce šampanjca v Šampanji – predstavila svoje prestižne mehurčke.

 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba