Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

Piran, 26.10.2017

Znamenita Benečanka znova rdeča?

Odkrivanje legend Pirana z brezplačno mobilno aplikacijo Nexto

Obiskovalci Pirana lahko sedaj Legende Pirana odkrivajo s pomočjo brezplačne mobilne aplikacije Nexto. Ta obiskovalce postavi v vlogo aktivnih raziskovalcev Pirana, ki na različnih lokacijah odkrivajo znamenitosti, spoznavajo zgodovinske like, rešujejo uganke in se s pomočjo obogatene resničnosti zazrejo v preteklost. Na voljo je šest izzivov oz. nalog: Vražji Tartini, Zlobni jeziki, Piranski ščit, Ogenj in voda, Vrata skozi zgodovino in Srce Pirana

Obiskovalci med poučnim sprehodom po mestu s pomočjo obogatene resničnosti ob Tartinijevem spomeniku zagledajo vražjega trilčka in poslušajo zvoke znamenite sonate, spoznajo zgodbo kamnite plošče z napisom "lasa pur dir" in Benečanke ter jo znova pobarvajo v rdečo. Spoznajo tudi zgodbo o sv. Juriju, ki je rešil mesto pred neurjem, kdaj je bil zgrajen piranski svetilnik, po komu so dobila ime Dolfinova vrata in kaj je bil razlog za zasutje mandrača. 

Z uspešnim reševanjem izzivov obiskovalci odklepajo virtualne spominke, 3d artefakte, ki jih lahko tudi doma občudujejo v obogateni resničnosti. Če rešijo vse izzive, jih v Turistično-informacijski pisarni v Piranu čaka majhna pozornost. Aplikacija je na voljo v štirih jezikovnih različicah. 

»V Portorožu in Piranu si prizadevamo, da bi postali prepoznavna destinacija kulturnega turizma. Nexto platforma ponuja možnost, da zanimive vsebine predstavimo na sodoben in atraktiven način. Zgodbe Pirana smo spremenili v interaktivne igre, ki obiskovalce mesta – še posebej mlajše generacije – nagovorijo bolj kot klasična avdio vodenja. Prilagojena resničnost v Legendah Pirana je prva tovrstna predstavitev v Sloveniji,«pravi mag. Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož, in dodaja, da je s pomočjo obogatene resničnosti vse mogoče, celo Benečanko lahko domačini in obiskovalci Pirana ponovno pobarvajo v rdečo. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba