Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

26.9.2017

Ob svetovnem dnevu turizma slavnostna podelitev Grba odličnosti v turizmu in številni drugi dogodki

Svetovni dan turizma bodo v piranski občini letos obeležili s slavnostno podelitvijo Grba odličnosti v turizmu v občini Piran, Dnevom odprtih vrat Aerodroma Portorož, izborom Miss Turizma Slovenije, brezplačnimi ogledi Pirana in zaledja ter predstavitvijo knjige prof. dr. Vesne Mikolič in okroglo mizo.

Ob svetovnem dnevu turizma Turistično združenje Portorož (TZP) s soorganizatorji prireja sklop dogodkov Dnevi turizma 2017, ki se bo začel v sredo, 27. septembra, ob 13. uri, v piranskem Caffe Teatru s predstavitvijo knjige Govor turizma avtorice prof. dr. Vesne Mikolič. Monografija med drugim ponuja razmislek o konceptu turizma, ki ga avtorica monografije označi kot sestavljeno dejavnost, ki se oblikuje in ima učinke na skoraj vseh družbenih področjih. Z avtorico in gostom, dr. Janezom Bogatajem, se bo pogovarjal turistični novinar Drago Bulc.

Dan odprtih vrat Aerodroma Portorož in brezplačni vodeni ogledi Pirana ter piranskega zaledja z degustacijami

V soboto, 30. septembra, bo od 9. ure dalje potekal Dan odprtih vrat Aerodroma Portorož. Obiskovalci bodo spoznali delovanje letaliških služb, potekala bo razstava del likovnega, fotografskega in literarnega natečaja »Moj kraj iz ptičje perspektive« in ustvarjalno-tekmovalni kotiček za najmlajše. Najbolj radovedni si bodo ob predhodni prijavi lahko ogledali tudi letališko kontrolo zračnega prostora. Ob 11. uri bo potekal Mini Airshow, ob 14.30 pa podelitev priznanj za prispevek k razvoju turizma na destinaciji Portorož in Piran, ki jih letos prvič podeljuje TZP. Za ponudbo na stojnicah bodo poskrbeli lokalni ponudniki in turistična društva.

Med 9.00 in 13.30 bo organiziran brezplačen voden izlet v piransko zaledje z degustacijami. Zbirno mesto bo na letališču, udeleženci pa si bodo z organiziranim avtobusnim prevozom ogledali Padno, Novo vas, Sv. Peter in Kmetijo Mahnič. Prijave sprejemajo do 28. septembra na ticpo@portoroz.si in na 05 674 22 20. Brezplačna vodenja po Piranu bodo prav tako v soboto, ob 10. in 15. uri. Brezplačno ali po znižanih cenah si bo moč ogledati razstave, muzejske zbirke in piranski akvarij.

Podelitev Grba odličnosti v turizmu 2017 in izbor Miss Turizma Slovenije

V nedeljo, 1. oktobra, ob 19. uri bo v Avditoriju Portorož potekal izbor Miss Turizma Slovenije, ki mu bo sledila slavnostna podelitev Grba odličnosti v turizmu 2017. Priznanje za vrhunske rezultate, ki so pomembno prispevali k razvoju turistične dejavnosti in prepoznavnosti občine Piran kot ene najodličnejših turističnih destinacij v Sloveniji in svetu, bo podelil župan Občine Piran Peter Bossman. Letošnji dobitnik priznanja je družina Jernej iz Rikarje vasi na avstrijskem Koroškem. »Družina Jernej vodi enega največjih gostinskih obratov na Koroškem na skupno treh lokacijah, in sicer v Rikarji vasi, na Klopinju in v Grebinju, ki jih oskrbuje s pridelki in izdelki z lastne kmetije. Temelje kmetijskega in turističnega podjetja Mochoritsch, ki ga sedaj zelo uspešno vodijo brata in sestra Josef, Hannes in Ana, sta ustvarila starša Josef in Anna Jernej. V gostinskem obratu Mochoritsch v Rikarji vasi družina Jernej že pet let zapovrstjo organizira izredno uspešen čezmejno povezovalni kulinarično-glasbeni dogodek z naslovom Od Pirana do Rikarje vasi, kjer se pred več tisoč obiskovalci predstavijo gostinci in vinarji iz piranske občine in ostale Istre. Odmevno poletno srečanje je družina Jernej razširila še na jesensko alpsko-jadransko tržnico, ki poteka cel november v gostinskem obratu ob avtocesti v Grebinju. […] Družina Jernej z organizacijo dogodka Od Pirana do Rikarje vasi, ki ga vsako leto obišče nekaj tisoč ljudi, opravi izjemno promocijo Občine Piran na avstrijskem Koroškem, kar se odraža tudi v vsakoletnem povečanju števila gostov na destinaciji Piran & Portorož in prepoznavnosti destinacije na avstrijskem Koroškem,« so med drugim zapisali na Občini Piran, ki podeljuje to cenjeno priznanje.

Dogodek, ki ga organizira Turistično združenje Portorož, bo vodila Mojca Mavec, popestrili pa ga bodo gostje Beverly Šuštar, Žiga Rustja in Slavko Ivančić. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba