Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

1.9.2017

Uspešna turistična sezona v piranski občini

V osmih mesecih 8 % več hotelskih nočitev kot lani. Tudi avgustovski rezultati pozitivni. 50 % naključnih anketiranih turistov destinacijo Portorož & Piran obiskalo prvič. 

V osmih mesecih letošnjega leta so v hotelih občine Piran zabeležili 899.011 nočitev, kar je 8 % več kot lani. Tri četrtine hotelskih nočitev so ustvarili tujci, med katerimi prednjačijo nemško govoreči gosti in Italijani. Na destinaciji opažajo sicer spremembe v strukturi gostov. Več je čeških, poljskih, madžarskih, francoskih in nizozemskih turistov. Vračajo se tudi Rusi, ki jih je bilo v prvem polletju 33 % več kot v enakem obdobju lani.

Prvi rezultati sistemske raziskave o zadovoljstvu turistov na destinaciji Portorož & Piran

Prvi rezultati sistemske raziskave Turističnega združenja Portorož (TZP) o zadovoljstvu turistov na destinaciji kažejo, da gostje cenijo predvsem varnost destinacije, profesionalnost turističnega osebja, prijaznost lokalnega prebivalstva, čistočo in naravo. Kar 50 % vprašanih je destinacijo obiskalo prvič, skoraj 40 % pa trikrat ali več. Na destinaciji je 29 % vprašanih bivalo od 2 do 3, 39 % od 4 do 7, 15 % pa 8 ali več dni.

V raziskavi, ki trenutno zajema odgovore nekaj čez 300 naključnih turistov in jo bo TZP redno izvajal tudi v prihodnje, je kot motiv izbire destinacije na prvem mestu sonce in morje, na drugem pa zdravje in dobro počutje.

46 % vprašanih je za dodatne storitve na destinaciji (hrano, pijačo in druge aktivnosti) porabilo od 21 do 50 evrov, 25 % od 50 do 100 evrov, 3 % pa več kot 100 evrov na dan/gosta. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba