Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

11.8.2017

Tartini festival vabi na vrhunski festival klasične glasbe v Piran

Naslednji teden, v četrtek 17. avgusta, se začenja Tartini festival, festival klasične glasbe, ki bo tudi tokrat postregel z vrhunskimi imeni klasične glasbe, glasbenimi delavnicami in predstavitvijo mladih, nadarjenih glasbenikov.

Na koncertih bo mogoče prisluhniti bogati glasbeni tradiciji Giuseppeja Tartinija in njegovih sodobnikov. Na otvoritvenem koncertu, ki bo potekal v cerkvi sv. Jurija v Piranu ob 20.30, bo nastopil ansambel Il terzo suono skupaj z mojstrom fagota svetovnega slovesa – Sergiom Azzolinijem, na Tartinijevo violino pa bo igral Stanko Madić. Ansambel Il terzo suono bo v spremenjeni zasedbi in z drugačnim programom ponovno nastopil 19. avgusta v Minoritskem samostanu. V ponedeljek, 21. avgusta napovedujemo klavirski koncert, na katerem bo nastopil izjemen francoski pianist Michel Bourdoncle.V sredo, 23. avgusta ob 19. uri, vas vabimo, da prisluhnete mladi umetnici Mojci Lavrenčič – čembalo, ki bo nastopila v sklopu Tartini junior. Prvič bomo letos gostili tudi Hrvaški baročni ansambel najpomembnejši hrvaški ansambel, specializiran za interpretacijo na historičnih inštrumentih. Na Tartini festivalu jim lahko prisluhnete v ponedeljek, 28. avgusta ob 20.30 v atriju Minoritskega samostana v Piranu.

V sredo, 30. avgusta pa vas vabimo na koncert slovitega ansambla I Solisti Veneti & Claudio Scimone, ki vedno znova navdušijo s svojim nastopom. Tokrat bodo nastopili v piranski cerkvi sv. Jurija ob 20.30, več o programu si lahko ogledate tukaj.

Orkester »I Solisti Veneti« je bil ustanovljen leta 1959, vse od takrat ga vodi Claudio Scimone. Za seboj imajo že skoraj 6.000 koncertov v več kot 90 državah, udeležbe na najpomembnejših mednarodnih festivalih, njihova diskografija šteje preko 350 naslovov, poleg tega pa imajo tudi bogato kulturno in promocijsko dejavnost.

Vas zanima, kako zveni viola da gamba? Prisluhnite ji v petek, 1. septembra. Vittorio Ghielmi, izjemen solist, dirigent, skladatelj in profesor glasbe, vam bo razkril svojo posebno interpretacijo evropske “stare glasbe”. Koncert z naslovom Človeški glas, glas angelov bo izvedel v Tartinijevi hiši ob 20.00.

V nedeljo, 3. septembra, bo v atriju Minoritskega samostana nastopil Salzburški baročni trio. Kot pove že ime, prihajajo iz Salzburga, njihova strast za estetiko baročne glasbe pa je zagotovilo, da so koncerti tria posebna izkušnja.

 

Dodatne informacije:

Jasna Nadles, umetniški vodja festivala, tel. 031 419 016, jasna.nadles@gmail.com

Milan Vrsajkov, programski vodja, tel. 040 187 803  milan.vrsajkov@gmail.com

Za visokoresolucijske fotografije in dodatno gradivo pišite na: mateja.dimnik@komunikat.si

www.tartinifestival.org

www.facebook.com/tartinifestival

 

Vabimo vas na prijetne glasbene večere na Tartini festivalu. Program >>

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba