Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

27.7.2017

Poletni dogodki v Portorožu in Piranu

V Piranu ne zamudite Poletnega festivala Piran, ki bo na veličastni kulisi Tartinijevega trga sprejel ljubitelje baleta, glasbe in plesa. Na festivalu bo med drugim 2. avgusta koncert Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije – Posvečeno Tartiniju. 3. avgusta si lahko ogledate baletno predstavo Navihanka, 6. avgusta pa se bo odvil zaključni večer festivala.

2. avgusta se v Pastoralno kulturnem centru Georgios  s filmom Dan osvoboditve nadaljuje Kino pod zvezdami, ki poteka ob sredah ves mesec.

Med 4. in 12. avgustom bo v Portorožu potekal ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open Portorož 2017, ki bo  združil teniške igralce iz vsega sveta ter najboljše Slovence. Finalni dvoboj posameznikov bo 12. avgusta, ko bo ob polnoči nebo razsvetlil ognjemet. Teniški turnir bodo popestrili koncerti v sklopu že tradicionalnih Portoroških noči 2017. Nastopili bodo Tony Cetinski, Bajaga & instruktori, Canto libero – Tribute to Lucio Batisti in Parni Valjak. 

12. avgusta bo v Križnem hodniku Minoritskega samostana nastopil Diatonic strings duo, za katerim stojita violinist Rok Kleva Ivančič in harmonikar Manuel Šavron.

Na različnih prizoriščih v Piranu se 17. avgusta začne 16. Tartini festival. Poleg Tartinijevih del festival predstavlja tudi dela drugih velikih svetovnih in slovenskih skladateljev ter sodobnih ustvarjalcev, ki jih navdihuje Tartinijeva umetnost. V sklopu festivala bo v cerkvi sv. Jurija 17. avgusta nastopil  Ansambel Il terzo suono & Sergio Azzolini, 30. avgusta pa I Solisti Veneti & Claudio Scimone.

V Amfiteatru Avditorija Portorož bo 21. avgusta zaključni koncert  37. poletnega godbeniškega tabora Musica Creativa, 26. avgusta pa muzikal Mamma mia!, ki oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine Abba.V Portorožu vse do 6. avgusta poteka plesni festival v latino ritmih Afro Latin Village, 31. avgusta pa se začne Cuba Dance festival.

V Krajinskem parku Sečoveljske soline (KPSS) ob torkih in četrtkih poteka Pobiranje soli za družine, obiskovalci KPSS in Muzeja solinarstva pa lahko koristijo brezplačno vožnjo z električnim vlakcem.

V Piranu bo 19. avgusta potekal Dan delfinov s prikazom opazovanja delfinov s kopnega, panoramskim izletom z ladjico, delavnicami in drugimi vsebinami.

Od 15. do 20. avgusta bo potekala športno-rekreativna in kulturna prireditev Beneško veslanje od Pirana do Benetk.

V Piranu bo med 24. do 26. avgustom ljubitelje tradicionalnega japonskega gledališča navdušil 5. Slovenski festival kamišibaj gledališča.

Park hotela Kempinski Palace Portorož vsako sredo gosti Sejem antikvariata, 15. avgusta pa bo prizorišče Tržnice istrskih okusov. Piranski Sejem starin, domače obrti in darov narave lahko obiščete 26. avgusta.

26. avgusta se začne Ex-tempore Piran 2017, ki privabi profesionalne in ljubiteljske likovnike iz več kot desetih držav.

Za vse ljubitelje poletja cel mesec potekajo Poletni večeri na plaži Meduza Exclusive v Portorožu. Od muzikalov in opernih napevov do vročih latino ritmov, orientalske in lounge glasbe ter programa za otroke. Bernardin pod zvezdami ponuja Bernardin 90's Fever in koncerte Tulia Furlaniča, Enza Hrovatina, Tribute to Zucchero in Klape Šufit. Na portoroški plaži v avgustu poteka niz dogodkov Ustvari si poletje s ponudbo športnih aktivnosti, otroškega kluba, kulinarike, koncertov, kina na plaži in drugih vsebin. 

Več v koledarju dogodkov >>

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba