Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

3.11.2016

V pričakovanju pestrega decembrskega dogajanja

V času jesenskih počitnic zabeležili kar 82 % več hotelskih nočitev. Digitalna promocijska kampanja v podporo turističnemu obisku v hladnejših mesecih. Decembrsko dogajanje v Portorožu vsako leto živahnejše.

V času jesenskih šolskih počitnic so v hotelih občine Piran zabeležili 34.500 nočitev oz. kar 82 % več v primerjavi z enakim obdobjem lani. Število domačih in tujih nočitev se je skorajda izenačilo. Poleg domačih gostov je bilo opaziti tudi veliko Italijanov in Avstrijcev.


Nepozabna doživetja, digitalna kampanja destinacije Portorož & Piran

Že od začetka oktobra poteka digitalna promocijska kampanja destinacije Portorož & Piran z naslovom Nepozabna doživetja. Portoroško turistično združenje se je s turističnim gospodarstvom odločilo za promocijsko kampanjo v obdobju, ko je namestitve malo težje napolniti v primerjavi s poletnimi meseci. V kampanji so posebej izpostavljene družinske počitnice, wellness in aktivnosti v naravi. 

Pristajalne strani spletne kampanje:

- http://www.portoroz.si/si/nepozabna-dozivetja/pari

- http://www.portoroz.si/si/nepozabna-dozivetja/druzine

- http://www.portoroz.si/si/nepozabna-dozivetja/wellness


Kampanjo, ki bo še vse do začetka decembra potekala v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Bavarskem, financirajo Turistično združenje Portorož, Hoteli Bernardin in Istrabenz turizem.  Obisk spletnega portala www.portoroz.sise je oktobra v primerjavi z lani zaradi kampanje povečal za 170 %. Skupaj so zabeležili 126.500 obiskov, od tega je bilo kar 69 % novih obiskovalcev. Največ obiskov je bilo iz Italije in Slovenije (33 % oz. 32 %), sledijo obiski iz Avstrije in Nemčije (16 % oz. 15 %). Povečalo pa se je tudi število povpraševanj po namestitvah. Natančni podatki bodo znani ob koncu kampanje.


V pričakovanju pestrega decembrskega dogajanja: Vse sladkosti življenja

Praznično dogajanje na božičnem sejmu v parku hotela Kempinski Palace Portorož se bo letos pričelo v petek, 2. decembra, ko bo župan Občine Piran Peter Bossman slavnostno prižgal praznično osvetlitev, sledil pa bo nastop Nevena Stipanova in otroški program z obiskom Miklavža. Sejem Vse sladkosti življenja z bogato ponudbo izdelkov domače in umetnostne obrti bo odprt 2.–4. decembra, 8.–11. decembra, 16.–18. decembra, nato pa vsak dan od 23. decembra do 1. januarja. Letos bo nekaj stojnic postavljenih tudi ob portoroški ploščadi, kjer se bodo predstavljala društva in krajevne skupnosti, božični sejem pa bo spremljal bogat program s koncerti, pouličnim gledališčem in predstavami za otroke. Vrhunec dogajanja bo v ponedeljek, 26. decembra, ko bomo na Festivalu penin v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace Portorož nazdravili z najboljšimi mehurčki, v parku pa bodo nastopili izvrstni Perpetuum Jazzile

Decembra bodo v Portorožu & Piranu potekale še številne druge prireditve. Podrobnosti bodo objavljene v zloženki, ki jo bo izdalo Turistično združenje Portorož. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba