Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

21.9.2016

Oktobrski dogodki v Portorožu & Piranu

Od 2. do 7. oktobra bo v Portorožu in Piranu potekal Golden Age Gym Festival. Dogodek, ki pod okriljem Evropske gimnastične zveze vsake dve leti gostuje po različnih lokacijah po Evropi, je  namenjen aktivnim starejšim posameznikom, ki bi radi preživeli teden dni aktivnih počitnic v družbi svojih vrstnikov iz različnih evropskih držav. Več kot 1900 udeležencev iz 20 različnih držav se bo udeležilo različnih športnih in kulturnih dejavnosti, ki jih Gimnastična zveza Slovenije pripravlja z lokalnimi društvi in podjetji. Vse aktivnosti bodo potekale na prostem, na različnih lokacijah ob obali, od Tartinijevega trga v Piranu do Trga prekomorskih brigad v Portorožu. Mimoidoči si bodo tako lahko ogledali športne delavnice in nastope, na katerih bodo udeleženci predstavili svoje atraktivne gimnastične točke. 

7. Festival evropskega in mediteranskega filma bo med 4. in 8. oktobrom obujal spomine na zlate filmske čase. Piran je že od nekdaj filmsko mesto, slikoviti trgi in ulice so se pogosto pojavljali na filmskem platnu. Čarobni šarm Pirana je polepšal številne mojstrovine sedme umetnosti, v nekaterih izmed njih pa so nekaj minut slave doživeli tudi Pirančanke in Pirančani.

Ob zaključku Tedna evropske kulturne dediščine, v soboto, 8. oktobra, bo potekal Dan odprtih vrat Aerodroma Portorož. Od 9. do 14. ure si bodo obiskovalci lahko ogledali bogato razstavo kulturne dediščine s poudarkom na rudarstvu, gasilstvu in policiji. Ob 9.30, 10.30 in 11.30 bodo potekale predstavitve letaliških služb, prikazi prijetja teroristov s policijskimi službenimi psi, na ogled pa bo tudi policijski SchengenBus. Dogajanje bo spremljala pestra ponudba domačih izdelkov lokalnih pridelovalcev. Zaključek dogodka bo obarvan z bogatim letalskim programom, ki bo potekal med 12. in 14. uro.
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba