Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

25.5.2016

Cvetje, glasba in vrhunska kulinarika bodo ta konec tedna zaokrožili peti praznik, namenjen Vrtnici Portorož

V nedeljo, 29. maja, se bodo v portoroškem rožnem vrtu predstavljali ponudniki zdrave kulinarike, znani slovenski kuharji in kulinarični blogerji. Seveda pa ne bodo manjkali tudi ponudniki cvetja in vrtnice Portorož, otroci se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic, organiziran pa bo tudi voden ogled portoroških parkov.

Obiskovalci bodo lahko kupili Vrtnico Portorož, ki kupce po vsem svetu navdušuje z barvo svojih žareče oranžnih cvetov, ki s cvetenjem počasi spreminjajo barvo v rumeno in nato bledo rožnato.

V dopoldanskih urah bodo obiskovalci pod vodstvom krajinske arhitektke Nine Froggatt odkrivali  zelene kotičke Portoroža, ki se ponaša s kar sedmimi parki. Ogled bo za obiskovalce brezplačen.

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše. Ti bodo pod budnim očesom Metke Šori iz Reciklandije svojo kreativnost lahko izrazili na ustvarjalnih delavnicah, kjer bodo spoznavali odpadne materiale in iz njih izdelovali predmete za lastno uporabo.

Največ pozornosti pa bo gotovo požela naša največja mojstrica, ki se uvršča tudi med najboljše na svetu. Na odru bomo namreč kuhali skupaj z Ano Roš, ki je otroštvo preživljala v Tolminu, na družinskem vikendu v Istri pa je spoznavala okuse, ki so jo pozneje zaznamovali v kuhinji. Najbolj znana kuharska mojstrica v Sloveniji, ki vodi Hišo Franko, bo v družbi petih svetovnih kuharskih zvezdnikov kot edina ženska in edina iz Evrope nastopila v drugi sezoni Chef's Table, ki je na ogled tudi na spletni platformi za ogled televizijskih serij in filmov Netflix. Obiskovalce bo na odru navduševala z morskimi jedmi, oplemenitenimi s kreativnimi kuharskimi idejami in pristopi.

Poleg Ane Roš se bodo s svojimi izdelki in dobrotami predstavili tudi kulinarični blogerji in ponudniki zdrave prehrane, ki bodo s svojo pestro ponudbo zadovoljili še tako različne okuse. Na voljo bodo naravni sokovi, smutiji, morski burgerji, čokoladice, presne sladice in presni sladoled, za dodatno osvežitev pa bodo poskrbeli koktajli z okusom vrtnice. Vse kreacije bodo obiskovalci lahko tudi poskusili in jih zaokrožili s kozarcem žlahtne kapljice vrhunske kakovosti, za kar bodo poskrbeli vinarji slovenske Istre. 

Tudi tokrat se bodo po rožnem vrtu sprehajale dame iz Društva Rosa Klementina, ki bodo obujale spomine na čase, ko so v Portorožu kraljevale glamurozne damske obleke, torbice in razkošni klobuki.

Poleg vrtnic bodo rožni vrt krasila slikarska dela članov Društva likovnih ustvarjalcev Vrtnica iz Portoroža.

Slavnostno odprtje bo ob 17.00, ko bosta obiskovalce pozdravila župan občine Piran Peter Bossman in direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel. Razglasili pa bodo tudi zmagovalca natečaja »Najlepši vrt v občini Piran«.

Nato pa bodo v portoroški rožni vrt posadili Vrtnico slavnih. Letos bo čast pripadla pilotu, alpinistu, fotografu in avanturistu, Matevžu Lenarčiču, ki je letos z ultralahkim letalom Dynamic WT9 v okviru projekta GreenLight WorldFlight poletel okoli sveta in 42.000 km dolgo pot pričel ter končal na portoroškem letališču.

Proti večeru se bo po portoroškem rožnem vrtu razlegala glasba, s svojo spremljevalno skupino bo nastopila simpatična Marina Mårtensson.

Vrtnično obarvana pa bo tudi Večerja na pomolu, kjer bodo svoje spretnosti združili priznani portoroški kuharski mojstri: Marko Gorela iz Hotelov Lifeclass, Igor Delak iz Restavracije Sophia Hotela Kempinski Palace Portorož, Tomaž Bevčič iz Restavracije Rizibizi, Borut Jakič iz Gostilne Tomi in Marko Šinkovec iz Gostilne Nonna Torca. Pethodni meni, ki ga bodo pripravljali pred očmi gostov, bo poskrbel za pravo gurmansko razvajanje še najzahtevnejših sladokuscev. Edinstven ambient in živa glasba pa bosta očarala tudi vse ljubitelje lepega in poskrbela za nepozabno doživetje.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba