Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

25.3.2016

Muzej damskih torbic ponuja atraktivno doživetje v Portorožu

Danes se je v Portorožu odprl nov muzej damskih torbic, v katerem si lahko obiskovalci ogledajo več kot 500 izjemnih eksponatov od 18. stoletja do danes.

Z muzejem damskih torbic je naša destinacija dobila novo atraktivno vsebino in doživetje, ki se naslanja na modno in turistično zgodovino kraja. Portorož se namreč lahko svoji današnji slavi med drugim v veliki meri zahvali damam, ki so že na začetku 19. stoletja poleg bližnjega Dunaja, Benetk in Opatije obiskovale tudi Portorož in se tu postavljale z najvišjo evropsko modo. Torbice so poleg funkcionalnega pomena že zgodaj dobile tudi estetski pomen in nekatere so postale prave umetnine.

Ne spreglejte zbirke torbic, ki so jih podarile znane ženske in številnih, za ženske nenadomestljivih predmetov, ki so jih torbice skrivale.

V muzeju si lahko ogledate filme in projekcije, prebrskate revije ali knjige o torbicah, si privoščite kavico ali čaj in uživate v muzejski prodajni galeriji. Pripravili pa bodo tudi modne revije, delavnice za izdelavo lastne torbice, vodenja po muzeju, izposojo prestižnih torbic, okrogle mize, predstavitve in pogovore s slovenskimi oblikovalci in izdelovalci torbic.

Muzej je ustanovil in ga vodi MEDITERANUM, Zavod za revitalizacijo mediteranske kulture Piran. 

Več informacij najdete na muzejtorbic.si

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba