Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

2.3.2016

Piran privablja vzhodnoazijske turiste

Korejska TV serija za promocijo Pirana

Piran je že nekaj časa priljubljena lokacija različnih indijskih filmskih ekip. Ta konec tedna pa bodo v Piranu snemali južnokorejsko nadaljevanko Dear my friends. Gre za pomembno sodelovanje s Slovensko turistično organizacijo in turistično agencijo Happy Tours, ki je že dalj časa aktivna na korejskem trgu. Južna Koreja predstavlja nadvse obetavno tržišče, že lani je bilo v Piranu opaziti povečano število dnevnih obiskovalcev iz Koreje.

V več kot stočlanski snemalni ekipi, ki se bo mudila v Piranu, bo več znanih korejskih igralcev, med njimi tudi glavna igralka serije Go Hyun-jung, ki velja za eno najbolj priljubljenih in tudi najbolje plačanih korejskih televizijskih igralk. Serija bo predvajana na kanalu tvN, zagotovo pa si je ne bodo ogledali le Korejci. Njihove TV serije so namreč med najbolj gledanimi v vsej Vzhodni Aziji, predvsem na Tajvanu, Kitajskem in Japonskem. Velike skupine oboževalcev korejske pop kulture (t. i. Hallyu oz. Korean Wave) pa najdemo po celem svetu.

Ekipa bo snemala tudi v Ljubljani in na Bledu, vendar se bo prav v Piranu zadržala najdlje in tam posnela tudi največ kadrov, saj jih je naše obmorsko mestece še posebej očaralo. Snemanje TV serije je velikega pomena za promocijo naše destinacije na vzhodnoazijskem trgu, ki ga bo finančno podprlo tudi Turistično združenje Portorož.

Za dodatno turistično promocijo v Aziji pa bo poskrbelo tudi devet kitajskih turističnih operaterjev, ki bodo Piran obiskali v nedeljo. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba