Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

13.1.2016

Raziskava o gibanju obiskovalcev po občini Piran

V Portorožu so predstavili rezultate najnovejše raziskave, ki jo je za destinacijo Portorož & Piran pripravila trženjsko svetovalna in raziskovalna družba Valicon. Izsledke je predstavil Zenel Batagelj, eden od ustanoviteljev družbe in tudi njen predsednik.


Raziskava, ki so jo financirali Turistično združenje Portorož, Istrabenz turizem in Hoteli Bernardin, je potekala na področju piranske občine od julija do septembra 2015, in je zajela 850 anketiranih turistov. Posebej za ta namen je bil razvit tudi sistem računalniško podprtega anketiranja. Merjenja so se lotili po trenutno najnaprednejšem modelu destinacijskega managementa St. Gallen, ki so ga razvili na priznani univerzi v Švici.

Raziskava temelji na strategic visitors flow (SVF) oz. na poteh, kjer se gibajo gosti. Te poti prinašajo v turizem nov način razmišljanja, ki temelji na razumevanju in upravljanju geografskih tokov potrošnikov. Poznati je treba gibanje turistov, da bi lahko zadovoljili njihove želje in potrebe. Rezultati raziskave tako predstavljajo podjetniške priložnosti na teh poteh in so osnova za boljši finančni izkoristek destinacije.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba