Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

27.9.2015

Grb odličnosti v turizmu

V nedeljo, 27. septembra, smo v občini Piran obeležili Svetovni dan turizma. Ob tej priložnosti je župan Peter Bossman podelil Grb odličnosti v turizmu 2015. Dobitnik priznanja Grb odličnosti v turizmu 2015 je Miran Ibrahimagič

Obrazložitev:

Miran Ibrahimagič je turistični vodnik z delovnimi izkušnjami po celem svetu in verjetno eden najaktivnejših vodnikov pri nas. Delo turističnega vodnika je zelo odgovorno, zapomniti si je treba ogromno podatkov in znanje sproti osveževati, zahteva pa tudi veliko iznajdljivosti in sposobnost hitrega reševanja težav. Velikokrat je turistični vodnik prvi in najpomembnejši stik gosta na destinaciji.

Miran Ibrahimagič dela v turizmu že od leta 1978. Najprej si je nabral nekaj sezonskih izkušenj na recepcijah avtokampov v Strunjanu in Luciji ter na hotelskih recepcijah Grand Hotela Metropol in Grand Hotela Portorož. Kot turistični vodnik dela od leta 1983. Prva vodenja je opravil v Portorožu za agencijo Kompas Jugoslavija, občasno tudi za agencije Globtour, Kvarner Express, Generalturist, Atlas, Slovenijaturist, Montenegro Express in Putnik. Bil je predstavnik agencije Kompas v zimskih sezonah v Italiji, predstavnik britanskih agencij Palmair Express, Balkan Holidays, Wallace Arnold in Phoenix Holidays v Portorožu in Kranjski Gori ter predstavnik nemške agencije Bodo Henker v Portorožu in Poreču. Delal je tudi na Zimskih Olimpijskih Igrah v Sarajevu leta 1984.

Leta 1990 je odprl lastno podjetje, agencijo Blue Tours Portorož in bil vrsto let edini ponudnik storitev turističnih vodnikov na Obali. Organiziral je lokalne enodnevne izlete, jugoslovanske ture, pa tudi ture po Kanadi in ZDA za Kompas Frankfurt, kjer je vodil goste nemške agencije FFO. V sodelovanju z agencijo Partner iz Kopra je organiziral vodenja vseh izletov za ameriške letalonosilke in druge vojaške ladje. Specializiral pa se je predvsem za enodnevne ladijske izlete v Benetke, nekoč s starimi hidrogliserji, potem s katamarani Poreč 1, Prince of Venice in ladjo Dora.


Od leta 2007 kot predavatelj in član izpitne komisije sodeluje pri tečaju in opravljanju izpita za lokalne turistične vodnike za občine Piran, Izola in Koper, ki ga organizira Turistično združenje Portorož.

Pred štirimi leti je združil svoje podjetje Vodniški Servis Portorož s turistično agencijo Top Line Portorož, za katero sedaj opravlja vodenja v Benetke z ladjo. Od leta 2013 je član Združenja turističnih vodnikov Slovenije. 

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba