Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

23.12.2014

Festival penin 2014

V središču Portoroža že od začetka decembra ob vikendih poteka božično-novoletna tržnica z bogato ponudbo domačih izdelkov in umetnostne obrti. Prireditev bo v parku hotela Kempinski Palace potekala še vse do 4. 1. 2015.

V petek, 26. decembra, ob 15.00 bo v parku nastopila ognjena žonglerska skupina Čupakabra. Vrhunec dogajanja pa bo v soboto, 27. decembra, ko se bodo na terasi hotela Kempinski Palace predstavljali peničarji, piranski župan Peter Bossman pa bo skupaj s slovenskim redom vitezov vina ob 18. uri razglasil najboljšo penino Portoroža 2014. Komisija pod vodstvom dr. Mojmirja Wondre je sicer kar 26 vzorcev penine ocenjevala že včeraj. Dogodek bodo z glasbenim nastopom popestrili pevski zbor Portorož, Alen Hasanagić in Slavko Ivančič.

Letos na festivalu sodeluje 20 peničarjev: Vinska klet Mastnak, Vinakoper, Vino Štoka, Emeran Reya, Vinarstvo Rebula, Bjana, P&F Jeruzalem Ormož, Vina Sanabor, Sepič, Istenič, Posestvo Klenar, Vinogradništvo Krainz, Čarga 1767, Vinska klet Goriška Brda, Na bregu Marinič, Agroind Vipava 1894, Posestvo Sartori, Guerila, Vinska klet Sinefinis in penine Misal s Hrvaške. Vse penine bo seveda mogoče tudi pokusiti, vstop na prireditev pa bo brezplačen. 

Program prireditve >>

Jutri se prične tudi praznična tržnica na Tartinijevem trgu v Piranu, ki se bo v soboto združila z božičnim sejmom starin in domače obrti. V Piranu bomo s skupino Mambo Kings 31. decembra tudi silvestrovali in pričakali novo leto. Prvi januar pa bomo tradicionalno praznovali v Portorožu. Ob 14.00 se bodo najbolj pogumni pridružili novoletnemu skoku v morje, sledilo bo glasbeno obarvano novoletno popoldne na portoroški ploščadi, ki se bo ob 18.00 zaključilo z ognjemetom.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba