Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

14.7.2014

Novovaške domačije odprle svoja vrata

12. in 13. julija je Turistično združenje Portorož v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Nova vas že tretjič zapored organiziralo Praznik vina in česna. Obiskovalci, med katerimi so bili tudi številni turisti, so bili navdušeni nad kulinaričnimi dobrotami, ki so jih pripravili domačini. Poskusiti in kupiti je bilo mogoče vse od vina, jedi iz česna in "peskov" (poganjkov mladega česna), pa tudi domačega sadja in zelenjave, oljčnega olja ter sladic. Eno najbolj pristnih izkušenj na prazniku, ki obiskovalce vedno očara, pa pripravijo vaščani, ki odprejo vrata svojih domačij. Na slikovitih dvoriščih in terasah prijazno pogostijo obiskovalce ter jim ponudijo vpogled v življenje te istrske vasice.

Praznik vina in česna je v soboto popoldan odprla novovaška kulturna skupina Svitek, obiskovalce pa so pozdravile Meira Hot, podžupanja Občine Piran, Nina Jerebica, predsednica Krajevne skupnosti Nova vas, in Patricija Gržinič s Turističnega združenja Portorož. Za konec se jim je pridružila še vinska kraljica Slovenske Istre Sara Pfeifer Pelicon, ki je poskrbela za zdravico.

Na prazniku je bilo živahno tudi po sončnem zahodu. V soboto so nastopili klapa Boškarin in ansambel Ausswinkl Muzikanti, v nedeljo pa Trio Mandolino in dramska skupina KD Domovina Osp.

Več fotografij na Facebook strani Turističnega združenja Portorož.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba