Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

1.12.2013

Festival penin z božično-novoletno tržnico

Turistično združenje Portorož bo organiziralo že drugi Festival penin z božično-novoletno tržnico. Festivalsko dogajanje se pričenja v petek, 6. decembra, ob 17. uri, ko bo tudi slavnostno prižgana novoletna osvetlitev. Večer bo z glasbenim nastopom popestril Neven Stipanov in skupina The other guys. Nato se bo dogajanje nadaljevalo še vsak konec tedna do 1. januarja 2014, od petka do nedelje (in izjemoma tudi v četrtek, 26. decembra) v parku hotela Kempinski Palace Portorož in vzdolž glavne ceste Obala.

Na festivalu bo 12 peničarjev predstavilo preko 35 penin. Poleg enega hrvaškega predstavnika, to je Misal iz Poreča, bo sodelovalo še 11 slovenskih proizvajalcev: Vinakoper, P&F Jeruzalem Ormož, Vinarstvo Rebula (Komen), Kmetija Štanfel (Kojsko), Vina Sanabor (Štanjel), Posestvo Klenar (Škofije), Agroind Vipava, Vinska klet Goriška Brda, Vinakras (Sežana), Vinarstvo Štoka (Dutovlje) in Vinska klet Mastnak (Sevnica).

Ponudbo penin bo spremljal tudi bogat kulinarični izbor izpod rok kuharskih mojstrov iz hotelov LifeClass in hotela Kempinski Palace Portorož, restavracije Na letališču in Aerodrom Portorož, restavracije Fioret, Casa del Sal in gostilne Na Brdi iz Dekanov. Okusiti bo mogoče različne istrske jedi, od tartufov, pršuta v kruhu, fužev in bakalaja, pa tudi razne sladice, vročo čokolado in kuhano vino.

Ponudbo bo zaokrožila božično-novoletna tržnica domačih izdelkov, kot so oljčno olje, namazi, marmelade, med, zelišča in domača umetnostna obrt iz vse Slovenije. Kot nalašč za drobna razvajanja in pozornosti.
 
21. decembra bo slovenski red vitezov vina ocenjeval penine, osrednji dogodek festivala pa se bo zgodil 28. decembra, ko bo razglašena najboljša penina Portoroža 2013. Izvedeli bomo tudi, kdo je zmagovalec dobrodelnega golf turnirja, ki bo v dopoldanskih urah potekal na letališču Portorož. Izkupiček turnirja bo namenjen Osnovni šoli Sečovlje, in sicer za šolske malice učencem, ki si tega ne morejo privoščiti.

Vstop na festival bo brezplačen, obiskovalci pa bodo lahko s kavcijo v višini 5 evrov dobili kozarec za degustacijo penin. Kavcijo bodo lahko z vračilom kozarca dobili nazaj ali pa bodo kozarec obdržali kot spomin.


Urnik festivala

  • Festival penin in kulinarične dobrote: petek in sobota med 16. in 21. uro, ob nedeljah in na praznični 26. december pa med 14. in 20. uro.
  • Božično-novoletna tržnica: petek med 15. in 20. uro, sobota, nedelja in praznični 26. december med 14. in 20. uro.


Festival penin se bo zgodil pod okriljem širšega dogajanja z naslovom Vse sladkosti življenja, ki zajema vse decembrske prireditve v piranski občini. Oglejte si celoten seznam dogodkov.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba