Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

13.12.2013

Destinacija Portorož & Piran predstavljena na velikem turističnem sejmu v Turčiji

Od 4. do 8. decembra 2013 je v turškem velemestu Izmir ob Egejskem morju potekal velik turistični sejem in konferenca »Travel Turkey Izmir«. Na sejmu se je kot edina iz Slovenije udeležila tudi skupaj s turističnim združenjem Portorož in Hoteli Bernardin ter Casinojem Portorož, ki so predstavljali celotno destinacijo Piran in Portorož ter širše. Zanimanje turških organizatorjev potovanj (t. i. tour operatorji) je bilo precejšnje in v kratkem lahko pričakujemo prve turške turiste. Udeležba na sejmu je rezultat prijateljskih odnosov, ki jih ima z občino Karşıyaka, enim od devetih metropolitanskih distriktov Izmirja, ki je obmorsko, hitro razvijajoče se turško velemesto, izjemno lepo urejeno, z visokim deležem izobraženih in dobro razvito na številnih področjih. 

Spomnimo, da sta 10. septembra letos župan občine Piran in župan občine Karşıyaka Cevat Durak v Turčiji podpisala sporazum o partnerstvu. Pobudo za pobratenje je dal častni konzul Republike Slovenije v Izmirju dr. Mehmet Mazhar Izmiroglu. Slavnostnemu podpisu sporazuma je prisostvoval tudi veleposlanik Republike Slovenije v Turčiji, nj. eksc. dr. Milan Jazbec. Konec oktobra letos pa je župan v Piranu gostil župana iz Karşıyake z delegacijo. Slavnostnemu podpisu sporazuma o pobratenju je v Piranu prisostvovala tudi veleposlanica Republike Turčije v Sloveniji njen. eksc. gospa Serra Kaleli.

Ob podpisu sta se župana Durak in Bossman strinjala, da je pobratenje začetek lepega prijateljstva, ki bo rezultiralo v konkretnih projektih. »Menimo, da so prijateljski odnosi, ki smo jih stkali s pobrateno občino, s katero bomo sodelovali na številnih drugih področjih, izjemno izhodišče, da privabimo v našo občino večje število turških turistov, ki so znani kot dobri gostje, njihov delež obiska v Sloveniji pa je še vedno izredno majhen. Prepričani smo, da bodo prijateljski odnosi obrodili sadove,« je dejal župan . 

Obe občini sta se s podpisom sporazuma o partnerstvu zavezali, da bosta širili vezi med državljani, sodelovali pri varstvu in razvoju kulturne dediščine, sodelovali in si izmenjavali izkušnje na področju obnovljivih virov energije, gospodarstva, turizma, javnega zdravstva, izobraževanja, športa in kulturnih organizacij ter spodbujali medsebojne obiske in druga sodelovanja.

Spomnimo, da je bila Turčija med prvimi državami, ki so priznale neodvisnost Slovenije po njeni razglasitvi in da so odnosi med državama zelo dobri ter da sta Slovenija in Turčija leta 2011 podpisali strateško partnerstvo in si prizadevata dodatno izboljšati gospodarsko sodelovanje.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba