Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

Prve »slane znamke« na svetu bodo predstavljene v Piranu, 1.10.2013

The first “salty stamps” in the world presented in Piran

Pošta Slovenije bo v sodelovanju z Občino Piran, Akvarijem Piran, Piranskimi solinami, Filatelistično zvezo Slovenije in Filatelistično-numizmatičnim društvom Piran, Portorož, v petek, 27. septembra letos, ob 12. uri,  pripravila promocijo priložnostnih  poštnih znamk z motivi živalstva slovenskega morja. Slovesna predstavitev priložnostnih poštnih znamk bo v prostorih Gledališča Tartini v Piranu.

Pošta Slovenije bo ob tokratnem izidu priložnostnih poštnih znamk, 27. septembra letos, izdala prve »slane znamke« na svetu. Znamke, ki bodo predstavljene na promociji v Piranu, so tiskane v posebni tehniki, imenovani termografija, kjer je del znamk prikrit s piransko soljo. Na znamkah bodo prikazane živali, značilne za naše morje, in sicer: črnik z nazivno vrednostjo 0,60 EUR, sipa z nazivno vrednostjo 0,64 EUR, glavata kareta z nazivno vrednostjo 0,92 EUR ter zlati cipelj z nazivno vrednostjo 0,97 EUR.

Pošta Slovenije redno spremlja in sledi novostim na filatelističnem tržišču. Rezultat tega so številne znamke, ki jih je že natisnila v posebnih tehnikah tiska. Prav tako je že izdala znamke različnih oblik, kot so npr. trikotnik, krog, osmerokotnik, romb, srce ipd. Zbiralcem je že ponudila znamko, ki diši po vrtnici, znamko, ki se sveti v temi itd. Posebej velja izpostaviti tako imenovano »zlato znamko«, ki jo je izdala leta 2011 ob 20. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije. Del te znamke je prekrit z zlato folijo čistine 999/1000 oz. 24-karatnega zlata.

Promocija se bo nadaljevala z ogledom Akvarija Piran, kjer bo tudi pogostitev.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba