Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

12.11.2013

Destinacija Portorož & Piran bo rasla skupaj z lokalnimi zgodbami

Slovenski turizem se bo pri trženju opiral na pripovedovanje zgodb. V Turističnem združenju Portorož, g.i.z., je projekt oblikovanja prepoznavnih zgodb že v teku. Turistično združenje Portorož je kot nosilec oblikovanja regionalne destinacijske organizacije Istra-Kras prejelo soglasje Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za sofinanciranje projekta.

Piranska občina, ki ima tudi sedež regionalne destinacijske organizacije, ima največ prenočitvenih zmogljivosti v Sloveniji ali blizu 17 tisoč. Večina je v Portorožu, našem osrednjem obmorskem letovišču. Posebno vrednost za piransko turistično ponudbo pa imajo dva krajinska parka, kulturne in naravne posebnosti, razgibano podeželje in seveda samo mesto Piran.

"Kakovostni hoteli so pogoj, niso pa seveda zadosten razlog za turistični obisk naših krajev. Ljudje potujejo, da bi slišali in doživeli zanimive zgodbe in v naših krajih jih imamo veliko,'' pojasnjuje Jadran Furlanič, direktor Turističnega združenja Portorož. V portoroškem združenju podpirajo projekt oblikovanja piramide slovenskih turističnih zgodb, ki pravkar poteka pod okriljem agencije SPIRIT. Z aktivnostmi, ki so jih zastavili v začetku leta, pa so se zgodb lotili že nekoliko prej. Prav z njihovim oblikovanjem so namreč pristopili k prenovi sedanje prepoznavnosti in gradnji širše destinacije Portorož&Piran. 

Oblikovanje skupnih regijskih zgodb in konkretnih promocijskih korakov pa bo tudi del korakov, s katerimi bo zaživela regionalna destinacijska organizacija Istra –Kras. Nosilec njenega oblikovanja je Turistično združenje Portorož, ki se je prek razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo uspešno potegovalo za pridobitev sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Ta bo oblikovanje regionalne organizacije Istra– Kras, ki združuje 7 obalno-kraških občin, v naslednjih dveh letih podprlo s sofinanciranjem v višini 400 tisoč evrov.

Gospodarsko interesno združenje Portorož v svoji organiziranosti povezuje javni in zasebni sektor. Model, ki je uradno zaživel pred 8 leti, je sicer zahtevnejši za usklajevanje, kot so turistične organizacije, katerih ustanovitev je zgolj občina. Prav zaradi usklajevanja interesov turističnih partnerjev je priporočljiv v evropskih smernicah za organizacije, ki skrbijo za promocijo turističnih destinacij.
Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba