Novice - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Novice

3.8.2013

Uživajmo podeželje: prvi kolesarsko-pohodniški vodnik po Slovenski Istri

Brošura Uživajmo podeželje je prvi vodnik, v katerem so opisane kolesarske, pohodniške in konjeniške poti po vsej Slovenski Istri. Ljubitelji rekreacije bodo v vodniku našli 17 različnih možnosti za kolesarske izlete, 19 zamisli za pohode in 3 za konjeniške izlete. Skupaj kar 39 poti. Brošura bo na voljo brezplačno v turističnih informativnih pisarnah treh obalnih občin v slovensko-italijanski in angleško-nemški različici. Kmalu bo dostopna tudi na spletni strani www.portoroz.si, in sicer kot interaktivni zemljevid. Od 30. julija naprej pa bo na razpolago kot mobilna aplikacija v slovenskem, italijanskem, nemškem, angleškem in ruskem jeziku. Vodnik je uredilo Turistično združenje Portorož v sodelovanju s Turističnim združenjem Izola in Turistično organizacijo Koper. Goran Sambt je povedal: "Brošura bo zagotovo zelo iskana, saj je po podatkih slovenske Kolesarske zveze samo v Sloveniji okoli 300.000 rekreativnih kolesarjev. Slovenska Istra ima za razliko od drugih delov naše države to prednost, da je za kolesarjenje primerna skoraj skozi vse leto."

V več slovenskih hotelih, hostlih in turističnih kmetijah je posebej poskrbljeno za kolesarje. Specializirane kolesarske nastanitve so označene z znakom 1 do 5 koles. V občini Piran so trije tovrstni hoteli. Hotel Salinera in hotel Svoboda v Strunjanu imata oznako z enim kolesom, kar pomeni, da tam ponujajo informacije o kolesarskih poteh po okolici in varen prostor za shrambo kolesa. Hkrati imajo osnovno opremo za popravilo koles in kolesarsko pralnico ter pralnico in sušilnico kolesarske opreme. Nudijo zajtrk, bogat z ogljikovimi hidrati, prvo pomoč in prevoz do najbližjega kolesarskega servisa.
Pred kratkim pa je dobil oznako s tremi kolesi tudi hotel Tomi v Portorožu. Tam imajo gosti na voljo osebje, ki jim svetuje pri načrtovanju kolesarskih poti, organizirajo vodene kolesarske izlete po okolici in pomagajo pri rezervaciji nastanitve v drugih krajih. Imajo tudi poseben prostor za shrambo koles. Hotel nudi devet električnih in štiri navadna kolesa ter orodje za popravilo koles.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba