Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Čarobni december tik ob morju

Pobegnite v toplo zavetje mediteranskega podnebja in vsaj za kratek čas pozabite na tegobe mrzlih zimskih dni. Portorož in Piran vas bosta tudi v tem letnem času očarala s prijetno toplino obmorske pokrajine ter nežno razvajala vse vaše čute. Privoščite si romantičen sprehod po obmorski promenadi, sprostite se v enem od vrhunskih body & mind centrov wellnessa ob morju ter dan zaključite s kulinaričnim razvajanjem ob svežih lokalnih dobrotah.

Začutite obmorsko praznično vzdušje, kako počasi prepoji vsak delček telesa. Vdihnite svež morski zrak, po katerem se razlegajo omamni praznični vonji, in se prepustite pestremu decembrskemu dogajanju, ki bo razvnelo tudi najbolj zahtevne obiskovalce.

V prazničnem decembru vas bodo v Portorožu in Piranu tudi letos pričakali tradicionalni božično-novoletni sejem, božično-novoletni koncerti in večerni glasbeni programi. Čarobnost decembrskih dni bomo pričarali tudi za otroke s predstavami, ustvarjalnimi delavnicami in zabavno  animacijo, seveda pa nas bosta obiskala tudi Miklavž in Dedek Mraz!

V Portorožu in Piranu se vedno dogaja! Poglejte si celoten decembrski program.

 

Prižig novoletnih lučk

Praznično vzdušje ni popolno brez čarobnih lučk. Pridružite se nam na slavnostnem prižigu praznične osvetlitve. Pričarajte si praznično vzdušje ob glasbenem nastopu Nevena Stipanova ter otroškem programu z obiskom Miklavža in njegovega spremstva.

Petek, 1. 12. 2017, ob 16.00 v parku hotela Kempinski Palace Portorož
 

Sejem Vse sladkosti življenja

Sprehodite se med stojnicami z bogato ponudbo domačih izdelkov, kot so oljčno olje, piranska sol, sir, marmelade, med, zelišča, naravni kozmetični izdelki in izdelki umetnostne obrti. Razvajajte svoje brbončice z lokalno kulinarično ponudbo in uživajte ob pestrem družabnem dogajanju, glasbi v živo in uličnih nastopih.

Vsak konec tedna v decembru (petek 14.00-20.00, sobota/nedelja 11.00-20.00); v času od 23. 12. 2017 – 2. 1. 2018 vsak dan 10.00-20.00 v parku hotela Kempinski Palace Portorož

 

6. festival penin

Čudovita kulisa Kristalne dvorane hotela Kempinski Palace Portorož gosti vrhunske peničarje z izbrano ponudbo penin. Prestižne mehurčke  bodo predstavili slovenski, italijanski, hrvaški in avstrijski peničarji. Za prijetno svečano vzdušje bo poskrbljeno, slovenski vitezi vina pa bodo razglasili najboljšo penino Portoroža 2017.

Torek, 26. 12. 2017, 16.00-21.00 v Kristalni dvorani in parku hotela Kempinski Palace Portorož

 

Morski skok v novo leto

Pričakajte novo leto s skupino Big Foot Mama ob slikoviti kulisi Tartinijevega trga v Piranu. Takoj naslednji dan pa zaplavajte novim izzivom naproti s tradicionalnim Novoletnim skokom v morje na portoroški plaži. Ne zamudite veličastnega ognjemeta, ob katerem bo začetek leta še bolj čaroben.

31. 12. 2017 Silvestrovanje na Tartinijevem trgu v Piranu; 1. 1. 2017 Novoletno popoldne v Portorožu: 14.00 skok v morje na Centralni plaži Portorož, 16.00 Isaac Palma, 18.00 ognjemet na Trgu prekomorskih brigad