Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Vse sestavine za pomladni piknik se skrivajo v Portorožu & Piranu

Pomlad je v polnem razcvetu in naše telo kar kliče po aktivnih doživetjih v naravi. Razgibana obmorska pokrajina vam ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje skupnih trenutkov. 

Sprehodite se po piranskem obzidju, spoznajte skrite kulturne zaklade ali se podajte na raziskovanje vonjev in okusov med oljčnimi nasadi in vinogradi razgibanega istrskega podeželja. Raziščite skrivne kotičke na strmih morskih klifih ali pa se podajte na kolo in se brezskrbno zapeljite po slikoviti pokrajini, ki jo povezuje kolesarska pot Parenzana. Začutite vonj, strast in toplino Mediterana. 

Med sprehajanjem po Šavrinskih gričih pokukajte v grmovje, kjer se skrivajo okusni šparglji. Piknik s pogledom na Piranski zaliv, v prijetno dišeči senci oljk, bo popoln s košarico mediteranskih dobrot. Tu so artičoke, blitva, regrad, tartufi in še in še. Med prostranimi vinogradi poskusite naša značilna vina: rdeči refošk in belo malvazijo. 

Imate raje morje? Sprehod ob obali ali joga ob morju sta odlični izbiri, saj ob morju v enem dnevu vdihnemo okoli 10 milijard zdravilnih aerosolov. Za tesnejši stik z morjem vas popeljemo na morsko dogodivščino z jadrnico ali ribiško barko. Z malo sreče si lahko sami ulovite in pripravite večerjo. Brancin bo z dodatkom solnega cveta prebudil vaše brbončice.

V Sečoveljskih solinah domuje več stoletna tradicija pridelave soli in edinstveni wellness center na prostem. Sprostite se v bazenu s slanico, ki pospešuje krvni obtok in izločanje odpadnih snovi iz telesa, in uživajte v pogledu na Sečoveljske soline. 

Ob sončnem zahodu okusite posebno rose vino z okusom po portoroški vrtnici. 

Popestrite skupne trenutke z  aktivnim in pestrim oddihom na našem ščepcu Mediterana. Dobro počutje je zagotovljeno.

Praznik olja in bledeža v Padni
28. in 29. april 2018

Poskusite dobrote iz bledeža, avtohtona oljčna olja in tradicionalne istrske jedi »od enbot«. Istrsko podeželje vas bo očaralo z bogatimi okusi pomladi.  

Internautica
17. marec - 20. maj 2018
Mednarodna razstava navtike ostaja s svojo dolgoletno tradicijo stičišče jadranske navtične industrije in turizma. Preglejte atraktivne predstavitve novih navtičnih dosežkov na Jadranu in odplujte na testno vožnjo po Piranskem zalivu! 

PortoRose2
Rose & Rosé Festival
26. in 27. maj 2018

Sprehodite se po čudovitem Rožnem vrtu sredi Portoroža. Med elegantnimi vrtnicami in ob spremljavi lahkotne jazz & blues glasbe okusite vrhunska vina Rosé in penine ter ostale dobrote z okusom vrtnic. 

 

Praznik artičok
26. in 27. maj 2018

Pravijo, da ko enkrat poskusiš strunjanske artičoke, ti druge ne teknejo več tako kot prej. V strunjanskih nasadih namreč raste tudi avtohtona, slastna in zdravilna istrska artičoka. Okusite jedi, ki jih bodo na svojevrsten način za vas pripravili domačini, in uživajte v njenih blagodejnih učinkih na vaše zdravje. Artičoka v kuhinji dopušča domišljiji prosto pot.