Wellness v naravi - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Wellness v naravi

V bližnjih Sečoveljskih solinah nastajata edinstvena morska dejavnika, solinsko blato in slanica, matična voda. Občutite ju v njunem naravnem okolju, v termah na prostem Thalasso Spa Lepa Vida.

Globoko vdihnite in uživajte v pogledu na solna polja, nasipe in opuščene kamnite hišice solinarjev. Resnični prizori se vam zazdijo kot domišljijski. Novi wellness sredi slikovitega krajinskega parka je za vsakogar izjemno doživetje.

Za dobro počutje in boljši videz

Slani bazeni, ki so pred vami, so že stoletja vir zdravilnih učinkovin. Potem ko solinarji iz njih ročno poberejo sol, se na njihovem dnu zbere slanica ali matična voda. Obogatena z minerali, bromom, jodom in magnezijem spodbuja in krepi telesne obrambne sposobnosti.

Že v 13. stoletju so jo v zdravilne namene začeli uporabljati benediktinci iz samostana sv. Lovrenca. S to koncentrirano morsko vodo so zdravili jetična vnetja bezgavk, vodenico in revmatična obolenja.

Danes slanico uporabljamo tudi v lepotne namene, saj vrača mladosten videz. Pospešuje namreč krvni obtok in izločanje odpadnih snovi iz telesa, zaradi česar postane koža bolj napeta in prožna.

Med kristalizacijo, s katero se rojeva priznana piranska sol, nastaja tudi solinsko blato. Tudi blato ima številne zdravilne učinkovine. Revmatiki se z njim zdravijo že od 16. stoletja. Na delih, kjer so znaki revmatizma, blato za čim večji zdravilni učinek posušimo na telesu, kasneje pa ga speremo s slano vodo. Blatne obloge lajšajo težave tudi pri degenerativnih spremembah gibalnega sistema (bolečinah v hrbtenici, križu, sklepih) in pri mišičnih obolenjih.

Solinsko blato vedno pogosteje uporabljamo tudi v lepotne in kozmetične namene. Pospešuje namreč izločanje znoja in odpadnih snovi, vpliva na zmanjšanje celulita in preoblikuje postavo. Koža je po uporabi mehkejša in čistejša, saj blato izsušuje akne.

Za uvodno in nepozabno terapijo na prostem v Thalasso Spa Lepa Vida priporočamo piling s piransko soljo. Vaše telo bo tako pripravljeno, da sprejme blagodejne učinkovine solinskega blata in slanice. Ko vas prekrijejo blatne obloge, pa se boste prepustili prvovrstni masaži in namakanju v slanici.

Edinstveni naravni zdravilni dejavniki in obala dobrega počutja

Obalno območje, ki sega od Sečoveljskih solin prek Portoroža do Strunjana, je znano po zdravilnih dejavnikih: solinskem blatu in slanici iz Sečoveljskih solin, blagodejni mediteranski klimi in morski vodi. 

K dobremu počutju vam v lepo urejenem okolju pomagajo strokovnjaki v naših znanih naravnih zdraviliščih in wellness centrih v Portorožu in Strunjanu.

V središču Portoroža je center z virom termalne vode in najcelovitejšo termalno, zdravstveno in wellness ponudbo v Evropi ter pogledom na morje. V Strunjanu vas sredi zaščitenega krajinskega parka pričakujejo terme s talasoterapevtskim in zdravstvenim centrom z razgledom na soline.

Povsod boste našli bogato ponudbo storitev in izkušene terapevte, ki se vam bodo posvetili. Tudi sredi mrzle zime boste sproščeno zaplavali v ogrevani morski vodi, se pogreli v bazenih s termomineralno vodo ali v savnah.

Obiščite enega naših zdravstvenih centrov, kjer bodo zdravniki, fizioterapevti in strokovno usposobljeno osebje za vas pripravili ustrezen zdravstveni program.

Ob enem najbolj zdravih morij na svetu

Katere terme ali center dobrega počutja boste izbrali? Ne skrbite, vsi so v neposredni bližini enega izmed najbolj zdravih morij na svetu. Svetujemo vam, da se večkrat sprehodite ob naši obali, doživite blagodejno mediteransko klimo in se nadihate morskega zraka.

V zelenem okolju in blagodejni klimi boste povsem pozabili na stres.

On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba