Thalasso Spa Lepa Vida - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Wellness & spa

Thalasso Spa Lepa Vida

Thalasso Spa Lepa Vida

V severnem delu Krajinskega parka Sečoveljske soline smo spomladi 2013 odprli novi edinstveni center na prostem – THALASSO SPA LEPA VIDA.
V THALASSO SPA LEPA VIDA nudimo obiskovalcem posebno doživetje tradicionalnih talasoterapij v edinstvenem naravnem okolju, sredi solinskih polj, z naravnimi produkti ,pridobljenimi v Krajinskem parku Sečoveljskih solin. Solinsko blato in slanica sta najpomembnejša dejavnika v talasoterapiji, ki izkorišča blagodejne učinke produktov morja, morske obale in klime za krepitev naravne odpornosti in izboljšanje splošnega počutja. 

Program

V sklopu THALASSO SPA LEPA VIDA je več večjih in manjših bazenov. Center sestavljajo bazen za kopanje z morsko vodo, štirje manjši bazeni za terapije s slanico ter trije bazenčki za Kneipp terapijo s hladno-vročo morsko vodo. V osrednjem delu je sončna terasa, ki je namenjena izvajanju terapij s solinskim blatom. 

Obloge s solinskim blatom

Solinsko blato je s slanico obogatena istrska ilovica, ki zaradi postopnega dozorevanja v solinskih bazenih vsebuje visoko koncentracija mineralov. Je priznan naravni  dejavnik, ki se lahko uporablja tako v zdravilne in protibolečinske namene kot tudi v sprostitvene in lepotne namene, saj pospešuje izločanje znoja in odpadlih snovi iz telesa, koža pa postane mehkejša, bolj napeta in čistejša.

Kopel v slanici

Slanica – matična voda, mati vseh voda, je dragocena tekočina, ki ostane na dnu solinskih bazenov, potem ko solinarji ročno poberejo morsko sol. Zaradi bogate vsebnosti mineralov broma, joda ter magnezija je slanica že stoletja visoko cenjena. Kopel v slanici deluje sproščujoče in pospeši obtok celotnega telesa ter s tem izločanje odpadnih snovi iz telesa; koža postane bolj napeta, elastična in pridobi mladostni videz.

Piling s soljo

S pilingom odstranimo odmrle celice povrhnjice, tako koža postane mehkejša in bolj voljna. Solni piling povečuje učinkovitost nadaljnjih terapij, saj omogoča, da telo po pilingu vsrka več mineralov iz solinskega blata in slanice v telo. Zato solni piling priporočamo kot uvodno terapijo.

Ročna masaža telesa

Človeški dotik je eden najprijetnejših in najučinkovitejših načinov sproščanja. Zahodne masažne tehnike delujejo predvsem na mišice, vezi in tetive, s tem pa izboljšujejo krvni in limfni obtok. Klasične masaže se uporabljajo predvsem v protibolečinske in tudi sprostitvene namene. Nudimo različne sprostitvene ročne masaže telesa.
Seča 115, 6320 Portorož

T: +386 (0)5 672 13 60
F: +386 (0)5 672 13 31
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si