Festival Sete Sóis Sete Luas - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Dogodki

Tartinijev trg, Piran, 20.7. - 21.7.2018, ob 21:30 uri
Koncert

Festival Sete Sóis Sete Luas

Festival Sete Sóis Sete Luas - program:

20. 7. 2018 ob 21.30

AYWA (Maroko/Francija), koncert etno glasbe – državna premiera

Tartinijev trg, Piran. Vstop prost.

Glasbena fuzija je razpoznavni znak skupine AYWA, ki deluje na sodobni glasbeni sceni. Ponovno spodbujanje glasbenih govoric ljudskih izročil maroške glasbe, spajanje z različnimi ritmi (Balkana, Hinduistana, severnoafriške glasbe Gnawa, alžirske Rai) in okrepljeni tokovi sodobne glasbe ustvarjajo energijo praznika in srečanja.

Potovanje skozi različne kulture omogoči skupini, da ustvarja svojo izvirnost in svoj stil, ki je obenem uporen in duhoven: AYWA je melodija za telo in dušo. Duh skupnega doživljanja in različnosti, ki označuje multietnični pristop skupine, se zrcali v izmenjavi in povezanosti skupine in občinstva preko neustavljivega transa in meditativnega popotovanja.

Temeljno sporočilo je upanje, pravi klic k združevanju mimo generacijskih in skupinskih razdrobljenosti.

21. 7. 2018 ob 21.30

BRAVA 7LUAS BAND (Zelenortski otoki) , koncert – državna premiera

Tartinijev trg, Piran. Vstop prost.

Izvirno umetniško produkcijo Festivala Sete Sóis Sete Luas sestavlja pet prestižnih glasbenikov zelenortskega otoka Brava. Repertoar skupine temelji na tradicionalni glasbi otoka cvetlic, ki je znan predvsem po koprneči glasbi morna in po poeziji Eugenia Tavaresa. Uporaba krajevnega kreolskega jezika daje glasbenim temam poseben čar. Skupino sestavljajo pevka Rosa Borges, Carlos Lobo, ki igra cavaquinho (tj. mala portugalska kitara), Zeca Barbosa (tolkala), Zé Duarte (kitara) in Isaque Delgado (bas); skupino vodita Efren Lopez (Španija) in Sofia Neide (Portugalska). Brava 7Luas Band predstavlja harmonizirane ljudske skladbe, izvirne kompozicije in na novo transkribirana dela, ki se navdihujejo pri kulturi otoka Brava.

Org.: Občina Piran, Avditorij Portorož – Portorose, ZKD Piran, OI JSKD Piran, KD Sete Sóis Sete Luas.

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba