I FEEL SLOVENIJA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Dogodki

Slovenska Istra, 23.9.2018
Športni dogodek

I FEEL SLOVENIJA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

IRONMAN, ki deluje pod okriljem podjetja Wanda Sports Holdings, je danes napovedal novo tekmovanje, triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN® 70.3® Slovenian Istria, ki bo potekal v Sloveniji. Prvo tekmovanje se bo odvijalo 23. septembra 2018 in se bo ponašalo z edinstveno kolesarsko progo, ki pelje skozi dve državi – Slovenijo in Italijo.

Slovenska Istra, katere ime je tudi del uradnega naziva tekmovanja, je z dostopom do Jadranskega morja, valovitim hribovjem in popolno turistično infrastrukturo idealna destinacija za triatlon.

Začetek tekmovanja bo v Kopru, našem očarljivem obmorskem mestu, katerega italijansko ime, Capodistria, izvira iz enega od njegovih prejšnjih imen – Caput Histriae, ki je pomenilo “prestolnica Istre”. Stari del mesta s srednjeveško arhitekturo lahko občudujemo iz Ukmarjevega trga, kjer se bo začel in končal 1,9 km dolgi plavalni del tekmovanja.  

90,1 km dolga kolesarska proga, ki bo tekmovalce peljala kar skozi dve državi – Slovenijo in Italijo – bo vodila najprej skozi koprsko staro mestno jedro in nato proti Ankaranu. Kmalu zatem bodo tekmovalci prečkali državno mejo med Slovenijo in Italijo in nekaj časa vozili ob italijanski obali. Ob vrnitvi nazaj v Slovenijo se bodo povzpeli na Osp, eno od slovenskih najstarejših vasi s čudovitimi kamnitimi hišami in slikovitimi ulicami. Sledila bosta še dva vzpona v zaledju Slovenske Istre, proga pa se bo končala z dolgim spustom, kjer bodo tekmovalci uživali v razgledu na znane slovenske turistične destinacije – Koper, Izolo in Piran.

Tekmovanje se bo zaključilo z dvema tekaškima krogoma v skupni dolžini 21,1 km. Tekaški del proge bo vodil skozi center Kopra in nato po obalni cesti do Izole in nazaj. Celotna proga je ravna, najvišji del ima le 5 metrov nadmorske višine. Ciljna črta bo na koprski promenadi, tik ob morju.

Prijave na tekmovanje I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria se bodo odprle 18. decembra 2017 ob 14. uri po lokalnem času na naslovu www.ironman.com/slovenia70.3. Morebitna vprašanja lahko tekmovalci pošljejo na slovenia70.3@ironman.com.

Za več informacij o svetovnem tekmovanju in drugih dogodkih IRONMAN obiščite www.ironman.com. Medijska vprašanja lahko pošljete na slovenia70.3@ironman.com.

Oglejte si predstavitveni video: https://youtu.be/_hUiaxh-OAI


Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba