Dan Parenzane - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Dogodki

Strunjan, pri spomeniku, 31.8.2015, ob 9:00 uri
Športni dogodek

Dan Parenzane

Prireditev bo temeljila na oživljanju zgodovine Parenzane in predstavitvi raznolike ponudbe piranske občine skozi kulturo, športno in gastronomsko doživljanje. Program bo s čezmejnim priidhom popestrila tudi gostujoča skupine iz sosednje hrvaške Istre. Občina Izola bo, v sodelovanju z Društvom Histrion, Parenzani posvetila kar cel teden. Prvi dogodek se obeta že v soboto, 29. septembra, ko bo v Muzeju Parenzana potekalo predavanje dr.Tadeja Brateja o ukinitvi istrske železniške proge.

V sklopu dogodka bodo organizirana:

- predavanja na temo Parenzane, aktivnega preživljanja prostega časa v naravi, o kolesarjenju

- možna bo tudi izposoja koles

- voden izlet s spremljevalci do Izole

V ponedeljek Dan Parenzane

Vse tri istrske občine, skozi katere tudi teče bivša ozkotirna železniška pot, bodo njen obstoj obeležile z Dnevom Parenzane, v ponedeljek, 31. avgusta. Prireditev se bo pričela pri spomeniku v Strunjanu ob 9.00, nadaljevala pa v Izoli ob lokomotivi, kakršne so nekoč vozile po progi Parenzane. V njej bo tudi otvoritev razstave. Dan se bo sklenil na Eko točki v Dekanih ob trasi Parenzane.

Športni, kulturni in kulinarični program

Do konca prihodnjega tedna se v Izoli obeta pester športen, kulturni in kulinarični program. V torek bo potekal ogled notranjosti lokomotive, v sredo dobrodelni tek in otvoritev vadbenih postaj, v četrtek otvoritev še ene razstave in pa projekcija filmov o lokomotivah. Petek bo popestrilo predavanje o ozkotirni progi Stainz v Avstriji, ki je postala prava turistična atrakcija. V soboto dopoldne se bodo obiskovalci in mimoidoči razveselili koncerta Pihalnega orkestra, ki bo tokrat igral kar iz mestnega vlakca. Popoldne bo v izolskem muzeju sledila otvoritev Igre vlakov, ko bodo lahko vlakce na progi v Muzeju Parenzana poganjali obiskovalci kar na kolesu. Ves teden pa bo minil tudi v duhu kulinarike; nekateri izolski gostinci in društva bodo namreč pripravljali jedi po starih istrskih receptih.

Vljudno vabljeni!

Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba