Glenn Miller Orchestra - Portorož in Piran
SI
Povpraševanje
SI

Dogodki

Avditorij Portorož, 13.8.2015, ob 21:00 uri
Koncert

Glenn Miller Orchestra

Začelo se je leta 1978, ko je vodja orkestra Wil Salden prevzel čarobno načelo Glenna Millerja: »Vsak vodja glasbene skupine sanja o izvedbi novega in čistega zvoka, ki je razpoznaven že po parih akordih«. Ta novi zvok temelji nadveh »alt-saksofonih«, dveh »tenor-saksofonih« in klarinetu. Kot trdijo govorice naj bi se ta poseben in povsem nov zvok razvil po slučaju. Med nastopom orkestra naj bi si igralec prve trobente poškodoval ustnico, tako je moral ton trobente prekriti klarinet in zvok je bil rojen.

Wil Salden: « Pri nas, prav tako pri Glennu Millerju, je klarinet vodilo in je postavljen pod oktavo drugega tenor-saksofona. Spremljava, ki jo izvajamo z dvema alt-saksofonoma in prvim tenor-saksofonom, je med oktavo klarineta in drugeg tenor-saksofona.«, Wil Salden je perfekcionist, ki zahteva enako popolnost od celotne zasedbe njegovega orkestra.

Orkester Glenna Millerja je eden izmed bolj znanih prav tako priznanih orkestrev, kar je posledično razlog za njihov prenatrpan urnik, saj se med drugim pogosto pojavljajo tako v radijskih intervjujih kot televizijskih oddajah po svetu.

Predsednik »Glenn Miller Productions, Inc.« David Mackay je 16. marca 1990 v znamenitem Broadwayu , New York, postavil Wila Saldena na mesto vodje Glenn Miller orkestra za področje celotne Evrope. Zaradi svojega unikatnega, čisto drugačnega izvajanja koncertov in vzdušja, ki ga pričara orkester, so dogodki Glenn Miller orkestra po celotni Evropi povsem razprodani. Od premiernega koncerta leta 1985 do leta 2014 je imel orkester več kot 4.000 koncertov in  (priblizno 4 miljonov obiskovalcev).

Prav zaradi tako številnega zanimanja in še večjega veselja deliti svetovno znane melodije, namerava Glenn Miller orkester nadaljevati turnejo po vseh Evropskih državah. Nazadnje so gostovali v hali Tivoli in Januarja 2015 v Zagrbu. Pri nas se bodo ustavli v sklopu ADRIATIC TOURA  in sicer 13. avgusta v Portoroškem Avditoriju.  

Legendarni Glenn Miller orkester, ki danes velja za najbolj uspešen orkester na svetovni glasbeni sceni, vas bo popeljal po izredno čutni poti skozi prepletanje harmoničnih zvokov. Popolna mešanica popa, jazza in rock glasbe v pesmih kot 'Moonlight Serenade,' 'In the Mood' in 'Don't Sit Under the Apple Tree' vas pripravi do »tapkanja« z nogami. Ne glede ali koncert spremljate iz najboljših sedežev ali se zlijete z ostalim občinstvom, je večer z orkestrom pravo doživetje.

Vljudno vabljeni!


Organizator: Adaus, d.o.o.

Vstopnice so na prodaj na spletnem portalu  www.mojekarte.si: 48 € VIP parter,  39 € sredina,  35 € tribuna levo,  27 € tribuna skrajno levo,  35 € tribuna desno,  27 € tribuna skrajno desno.


Pojdi na seznam
On-line rezervacija
Namestitev
Prihod Odhod
+386 (0) 5 674 22 20 booking@portoroz.si  
Posebna ponudba